Vila-seca i Ecovidrio inicien una campanya solidària per als Bancs d’Aliments

La campanya té una finalitat solidària i de sensibilització ambiental per conscienciar sobre la importància de reciclar els envasos de vidre

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Ecovidrio, entitat encarregada de la gestió del reciclatge de vidre a Espanya, i l’Ajuntament de Vila-seca, posen en marxa durant els propers dies la campanya solidària “1 kg de vidre per 1 kg d’aliments” a benefici de la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) per ajudar a les famílies més necessitades i promoure el reciclatge d’envasos de vidre.

 

La iniciativa, que es durà a terme des d’avui dia 3 fins al 15 de desembre, anima a tota la ciutadania de Vila-seca a dipositar la major quantitat possible de residus d’envasos de vidre als contenidors identificats amb la imatge de la campanya. Per cada kg de vidre que s’hi depositi, Ecovidrio donarà un quilo de menjar al Banc dels Aliments. L’objectiu de la campanya té una vessant solidària i una altra ambiental, ja que pretén conscienciar sobre la importància que té el reciclatge d’envasos de vidre per a tenir cura del medi ambient.

 

A Vila-seca, la recollida d’envasos de vidre per aquesta campanya es farà mitjançant  4 contenidors EASY, identificats amb la imatge de la campanya, instal·lats en els següents punts: 

-Rambla de Catalunya, cruïlla amb el carrer de Tarragona.

-Carrer de Josep M Folch i Torres

-Avinguda de Ramon d’Olzina, cruïlla amb carrer de Jacint Verdaguer

-Passeig de Pau Casals, a la zona del pessebre de sorra

 

Aquesta campanya, que es desenvolupa a nivell estatal, s’estén a 7 municipis catalans i a un total de 39 municipis de la geografia espanyola en els que Ecovidrio habilitarà un total de 170 contenidors.

 

Beneficis ambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a fabricar nous envasos. Aquest cicle pot fer-se infinites vegades i sense perdre les propietats originals del material.

 

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la natura, evitant així l’erosió dels sols i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitzen les emissions de CO2 en el procés de fabricació, s’estalvia energia i s’evita el creixement dels abocadors.