Vila-seca en Comú proposa un conveni amb l’INSS per tramitar l’Ingrés Mínim Vital

La formació d’esquerres ha ajudat a més de 200 famílies del municipi a realitzar la tramitació per aconseguir la prestació

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha presentat en el registre d’entrada municipal una moció en què demana formalitzar un conveni amb l’Institut Nacional de la Seguretat Social per cooperar en la tramitació de l’ingrés mínim vital, tal com disposa el Reial Decret Llei 20/2020. Com a contraprestació els Comuns també proposen demanar al govern de l’Estat un fons extraordinari per afrontar les despeses de gestió que comporti l’aplicació del conveni. 

Segons manifesten els Comuns la signatura d’aquest conveni entre l’ajuntament i l’INSS permetria que des del municipi del Tarragonès es poguessin destinar recursos humans i materials per a la tramitació d’aquestes peticions de IMV, la qual cosa facilitaria enormement a tots aquells veïns i veïnes que actualment es troben a la nostra localitat en risc d’exclusió social el poder sol·licitar l’Ingrés Mínim Vital.

Davant les dificultats per realitzar la tramitació Vila-seca en Comú ha posat la seva seu i els seus regidors a disposició de la ciutadania per ajudar a tramitar la prestació. Asseguren que ja han ajudat a més de 200 famílies a realitzar-la. Mario Téllez, portaveu de la formació, ha manifestat que aquest servei ho han fet “de manera voluntària davant la inexistència d’administració que ho desenvolupés presencialment”.