Vila-seca en Comú demana noves exempcions fiscals en suport a l’hostaleria

Demanen noves exempcions en les taxes d’escombraries i d’ocupació de la via pública de l’any en curs amb motiu de la limitació horària aplicada al sector.

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha demanat en la darrera sessió plenària celebrada el passat divendres l’aplicació de noves exempcions fiscals a l’hostaleria en les taxes d’escombraries i d’ocupació de la via pública de l’any en curs. Mario Téllez, portaveu dels Comuns al municipi del tarragonès, va justificar la mesura per la limitació horària aplicada al sector amb motiu de la pandèmia. 

Téllez argumenta que la restricció horària al sector de l’hostaleria “està perjudicant seriament aquesta activitat econòmica”. És per això que, a banda del paquet d’ajudes al comerç acordat en els pressupostos, “és de justícia treballar en la creació de noves exempcions fiscals per l’any en curs en les taxes d’escombraries i d’ocupació de la via pública”. L’edil considera que no es pot fer pagar al sector “per un servei que no estem donant”.

Pere Segura, Alcalde de Vila-seca, no va recolzar la iniciativa tot argumentant que, com que no s’ha decretat l’estat d’alarma, no és possible aplicar modificacions extraordinàries a les ordenances fiscals en curs i que, en tot cas, correspon al govern de l’estat aplicar noves ajudes al sector.