Vila-seca commemora el Dia internacional contra la violència de gènere

L'Ajuntament ha programat diverses activitats pel 25 de novembre

Un any més Vila-seca ha programat diverses activitats entorn al Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el 25 de novembre.

Els actes ja van començar la setmana passada amb el club de lectura virtual “Color de llet” de Leyshon Nell. La propera activitat tindrà lloc el dimecres 24 de novembre a les 18.00 h, amb el taller “Trenquem mites” a l’Espai Jove. A l’endemà, dijous 25 de novembre, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vila-seca ha organitzat una concentració de rebuig a la violència envers a les dones, a les 13.00 h davant de l’Ajuntament de Vila-seca. Ja a la tarda, a les 5, hi haurà una projecció de Curtmetratges al Centre Cívic i Cultural de la Pineda. Concretament es projectaran “El Cuento de nunca jamás”, “Cariño”, “Un cuento familiar” i “Cartas para Lucía”. A les 6 de la tarda, l’Espai Jove acollirà el cinefòrum “Desconstruïm l’amor romàntic”.

Els dies 25, 26 i 29 de novembre tindrà lloc el curs “Empoderament i Lideratge en femení”, pel qual es poden tramitar les inscripcions a través del web del SOCE. El  divendres 26 de novembre es commemorarà el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb l’acte institucional que s’iniciarà a les 21.00 h amb la lectura del manifest i seguirà amb el concert d’Elena Gadel i Marta Robles “Les dones de la meva vida”, a l’Auditori Josep Carreras. Es pot aconseguir la invitació gratuïta a l’esdeveniment a través del web de l’Auditori.

Divendres 2 de desembre a les 17.30 h hi haurà el club de lectura virtual de “Terres mortes” de Núria Bendicho. Tothom que ho desitgi es pot inscriure a l’activitat a aquest correu.

Cal recordar, a més, que al voltant de les activitats del 25N es pot trobar l’exposició “L’ombra de les dones” a l’Espai Jove. També es realitzarà un programa breu, didàctic i mobilitzador per a entitats que vulguin incorporar eines i mecanismes per a la prevenció de les conductes masclistes en la seva entitat, titulat “Construir espais i relacions lliures de masclisme en les nostres entitats” d’unes 10 hores de duració. Per últim, el Casal de la Dona i Se’ns va l’Olla Teatre van crear el vídeo “Va per a totes elles”.