Valls celebra la Gran Festa de la Calçotada amb un gran ambient als carrers i places de la ciutat. Unes 35.000 persones han visitat la capital de l’Alt Camp per gaudir de la tradicional festa gastronòmica, que any rere any atrau milers de visitants d’arreu del món: Brasil, Alemanya, Anglaterra, Argentina, Rússia, França, Andorra i de molts indrets de Catalunya i l’Estat.
La Comissió Organitzadora de la Festa fa una valoració positiva i exitosa de la Gran Festa. Pel que fa a les degustacions, enguany s’han superat totes les expectatives, venent 3.600 lots degustació, 1.500 de les quals es van vendre, per primera vegada, de manera anticipada. L’espai habilitat a l’aparcament de la Cooperativa Agrícola de Valls ha tingut molt bona acollida per part del públic, amb taules i cadires, brasa i graelles, servei de bar i música de sobretaula amb les actuacions de Miquel del Roig i El Artriste.
El Concurs de Menjar Calçots és el que aixeca més expectació de la Festa. Enguany hi han participat 20 homes. Antonio Hernández, de Santa Perpètua de Mogoda, va ser el que va guanyar el concurs de menjar calçots, després de cruspir-se, en tres quarts d’hora, 240 calçots i un pes de 3,06 quilos.

La segona posició va ser per Ramon Caballero, de Barcelona, amb 196 calçots i 2.260 grams, i la tercera posició va ser per Ramon Forès, de Valls, que va ingerir 190 calçots amb un total de 2.140 grams. Els guanyadors van ser obsequiats amb premis patrocinats per Castell d’Or, Salses Fruits i Europastry, un per a cadascun dels tres primers classificats, juntament amb un lot de vins de la DO Tarragona, un Joc del Calçot de l’IGP Calçot de Valls i un davantal, i un 2x1 per visitar el Museu Casteller de Catalunya.
El primer premi del Concurs de Cultivadors va ser per Horta Blanch, d’Altafulla. Quico Amill de Valls i Pau Llaurador de Perafort de Castellvell van quedar en segona i tercera posició respectivament.
El premi a la mota amb més calçots va ser compartit per Fernando Serra, de Vila-seca, i Jaume Papió, de Reus. La mota en qüestió presentava 15 calçots uniformes comercialitzables segons la normativa de la IGP.
Pel que fa al Concurs de Salsa de la Calçotada, la reusenca Emilia Llort va guanyar el primer premi del concurs. Àngeles Garcia i Jordi Rovira, ambdós de Valls, van obtenir el segon i tercer premi, respectivament.
Des de la Comissió Organitzadora de la Gran Festa i, especialment, des de la Cambra de Comerç i Indústria i Serveis de Valls, es vol agrair a patrocinadors, voluntàries i voluntaris, restaurants, entitats i institucions col·laboradores la seva implicació, a més de la cobertura i el ressò per part dels mitjans de comunicació de la Gran Festa de la Calçotada d’enguany.