Tret de sortida a la temporada de creuers del Port de Tarragona

El Port de Tarragona ha rebut aquest matí el primer creuer de la temporada. Coincidint amb la inauguració del Ferrari Land, el creuer Silver Muse ha fet parada a la ciutat. Es tracta del vaixell insígnia de la companyia Silversea Cruises, que amb aquest ja compta amb nou vaixells.

Amb una capacitat per a 596 hostes i amb un total de 411 tripulants, el Silver Muse ha arribat aquest dijous a les 8 hores a Tarragona procedent de Marsella. El vaixell havia sortit el dilluns 3 d’abril de Gènova, en el que està sent el seu viatge inaugural. Aquesta nit, a les 23 hores, sortirà direcció a Barcelona.

En paraules de Josep Maria Andreu, president del Port de Tarragona, “aquesta serà una temporada especial de cara als creuers, ja que hem fet un salt endavant per apostar l’arribada d’aquests vaixells al nostre territori”. Així mateix, Andreu ha confirmat que “enguany s’esperà l’arribada de 40 vaixells i 40.000 creueristes, de manera que es dupliquen els de l’any anterior”. Tot plegat per aconseguir que la ciutat de Tarragona, i per extensió la Costa Daurada, sigui un referent dins d’aquest sector.

Quant a l’impacte econòmic que generarà l’arribada dels creuers, Andreu ha estimat que prenen com a guia la despesa mitjana dels creueristes estaríem parlant d’uns 2,200.000 euros. Cal recordar que l’any passat l’impacte econòmic va ser d’uns 700.000 euros. La diferència recau en el nombre de creuers i, també, en la diferència que suposa passar de ser destí escala a ser port base.

SILVER MUSE

El Silver Muse és un vaixell de 6 estrelles de nova construcció que ofereix el major nombre de suites ultra-luxoses de la flota de Silversea Cruises. A bord del vaixell, d’onze plantes, els hostes disposen de vuit exclusius restaurants, una piscina, una zona exclusiva d’spa, un casino, un gimnàs, un teatre amb capacitat per a 327 persones i amb 12 espectacles diferents, una zona infantil, botigues de roba i joies i altres racons acollidors com salons a l’aire lliure i espais de relax. El cost d’un bitllet per passatger és aproximadament de 1.000 euros per persona i dia.

Òscar Plaza Príncep