Treballadors de la neteja de Tarragona interrompen el plenari municipal

Els treballadors rebutgen el nou contracte de la brossa al crit d'"alcalde, estem farts de mentides"

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Una desena de treballadors del servei de neteja de Tarragona han interromput aquest divendres el plenari municipal per rebutjar el nou contracte de la brossa.

 

Ho han fet amb crits de ‘mentiders’ i amb pancartes on es llegia ‘alcalde estem farts de mentides’. El president del Comitè d’Empresa, Ángel Martín, ha lamentat que amb el nou plec de condicions, la plantilla continua sense estar “blindada”.

 

Critica que davant d’un “pressupost de mínims”, la resposta de les empreses serà que “no tenen els diners suficients” per pujar els sous.

 

La nova estructura de costos del contracte de la brossa ha estat, finalment, aprovada amb el vot de qualitat de l’alcalde Pau Ricomà, després que les votacions hagin acabat amb empat en les dues rondes.

 

El president del Comitè d’Empresa, Ángel Martín, denuncia que “és mentida” que els respectin els salaris i assegura que “si un ple de condicions està mal fet”, qualsevol empresa “no permetrà” que s’incrementin els sous.

 

Per la seva banda, el regidor de Neteja de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, assegura que en l’estructura de costos es preveu un increment de 700.000 euros per als treballadors, però defensa que és l’empresa la responsable fer-ho efectiu.