Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

50 persones en situació d’atur, nous treballadors de l’Ajuntament de Tarragona

Avatar photo

El programa Treball i Formació de Tarragona Impulsa contracta una cinquantena de persones en situació d’atur

Un total de cinquanta persones que estaven en situació d’atur, totes elles veïnes de Tarragona, han començat a treballar aquest mes de juliol en diverses àrees de l’Ajuntament de Tarragona mitjançant el programa Treball i Formació (TIF) gestionat per Tarragona Impulsa i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal.

La consellera de Promoció Econòmica, Montse Adan, ha donat, aquesta setmana, la benvinguda a aquesta cinquantena de persones que es formaran i treballaran durant un any. “S’ofereix formació i una oportunitat laboral a veïns i veïnes de la ciutat que tenen més risc de caure en una situació d’atur de llarga durada”, ha explicat Adan, qui ha destacat que l’objectiu principal “és millorar el perfil professional dels participants i reforçar nombrosos serveis municipals. Finalment, doncs, d’aquest programa es beneficia tota la ciutadania”.

Al llarg dels pròxims dotze mesos, les persones participants en el programa TIF seguiran un itinerari amb tres accions diferenciades: Les de l’experiència laboral per tal de facilitar la pràctica laboral, les formatives transversals per millorar l’ocupabilitat i habilitat dels participants; i les d’acompanyament en el marc de les quals personal tècnic ofereix suport i coordina les contractacions.

El programa TIF contempla diverses línies en funció dels diferents perfils de les persones a qui va adreçat, totes elles en situació d’atur. Hi ha la Línia PANP per a persones que no perceben prestació per desocupació, la Línia PRGC per a les que són destinatàries de la renda garantida de ciutadania, la Línia Dona destinada a dones inscrites com a demandants d’ocupació o no perceptores de prestació per desocupació, la Línia MG52 per a persones de 52 anys o més i la Línia Trans per a persones que no s’identifiquen amb el gènere que li va ser assignat en néixer segons les seves característiques biològiques.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

15 − 11 =

Notícia anterior

Desenvolupen una app per millorar la comunicació amb les persones autistes

Notícia següent

Jordi Jordan es reuneix amb la Plataforma per un nou hospital de les Terres de l’Ebre

Notícies relacionades