‘Tarragona sona flamenc’ arriba al Serrallo aquest cap de setmana

Avatar photo

‘Tarragona sona flamenc’ tindrà dues sessions, dissabte i diumenge, gratuïtes i d’accés lliure

El Teatret del Serrallo col·labora, com en darreres edicions, amb el festival  organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, ‘Tarragona sona flamenc’ en dues  sessions, dissabte i diumenge. Les sessions són gratuïtes i d’accés lliure.

 

El dissabte 18 de març, a les 19 hores, l’espectacle musical ‘Neo’ amb tres dones artistes: la tarragonina Cristina López, cante; Isabelle Laudenbach, guitarra, i  Carmen Muñoz, ball.

 

Tres dones, cante, toc i ball en una trobada, ‘Neo’, que neix del desig de compartir  el flamenc entre tres dones artistes per explorar nous llocs i deixar-se portar cap a  les profunditats del flamenc. Una cruïlla de camins cap a un mateix destí: travessar-nos des de i pel flamenc i un lloc sense jerarquies on el flamenc de tres dones  perfori l’escena i descobreixi un nou espai de comunicació i interpretació.

 

La segona col·laboració amb el festival és diumenge 19 de març a les 12 hores al Teatret del Serrallo, amb la conferència ballada ‘Ahir i avui del flamenc: l’època moderna’ amb Laura Rodríguez, Meritxell Puvill i la Cía. Alboreá. Organitzada també per Art i Flamenc, aquesta xerrada ens acostarà a les sonoritats flamenques més actuals i modernes, amb un breu resum explicatiu dels seus inicis  i el seu desenvolupament, perquè s’entengui com s’ha arribat fins a l’actualitat i també al mateix escenari el mateix diumenge 19 de març a les 17.30 hores, es presenta el tercer espectacle del cicle ‘Va de contes desexplicats’, una proposta  irreverent que explica els contes de sempre, però capgirant el missatge. Una  engrescadora proposta per a tota la família.

 

El cicle consta de quatre sessions i aquest presenta el tercer espectacle amb La  caputxeta forçuda, de la companyia Vivim del Cuento. A la trama, es descobreix  què passaria si la caputxeta decidís plantar cara al llop i parlar-li una trampa i com  s’ho farà el llop per atrapar a la caputxeta. Es tracta d’escenificar un conte clàssic  capgirat on els personatges no s’assemblen gaire al que sempre ens han explicat.

 

El grup Vivim del Cuentu consta de vuit rondallaires que es van unir el desembre  de 2006 per tal de fer arribar els contes i fer volar la imaginació a petits i grans d’arreu del país. Mantenen una forta creença en el poder dels contes per a educar,  per fer pensar i també, és clar, per entretenir.

 

El cicle inclou el relat del conte de sempre en una mostra de diorames de Playmobil  que es pot veure aquest mes al Teatret del Serrallo mitja hora abans i després de  cada sessió. Les entrades, gratuïtes, estan disponibles a partir de les 12 hores  dels dilluns de cada setmana de l’activitat a https://entradium.com/.

 

El Museu del Port: conferència sobre els darrers 50 anys sota la mar

Dins de l’activitat trimestral programada ‘La Peça Blava del Museu’ aquest mes de  març l’Arxiu del Port ha organitzat la conferència ‘Descobrint el que amaga la  mar: 50 anys tocant fons’ a càrrec de Josep Maria Castellví Viladegut,  historiador i documentalista submarí i ha rebut nombrosos premis en festivals  internacionals, tant a títol individual com formant part de l’equip de la sèrie televisiva  ‘Al filo de lo imposible’.

 

La dissertació sobre el que hi ha sota la mar i el que es veu a la de Tarragona es  farà a la sala d’actes del Museu del Port el dissabte 18 de març a les 18 hores.  És una activitat adreçada a públic general i d’accés lliure i sense reserva.

 

Dues exposicions conviden a passejar pel Moll de Costa

La mostra ‘‘Gairebé tots els fragments’ d’Elena Kervinen, reconeguda artista  internacional, és una proposta artística que fusiona diferents llenguatges per oferir  una obra de perfil contemporani i, alhora, intemporal.

 

La instal·lació, que es pot contemplar al Tinglado 2 fins al 7 de maig, és la collita  dels darrers cinc anys durant els quals l’artista ha indagat en el fragment, a fer-ne  el seu principal suport. Fragments de marbre o de granit, matèria fragmentada que  ella recull, recompon i pinta a l’oli o dibuixa amb llapis i punta d’or, talment com si  fos una arqueòloga de si mateixa.

 

L’artista finesa Elena Kervinen (1970) tot i formar-se en els primers anys a  Finlàndia, resideix des de fa anys a Catalunya. Ha estudiat art a l’Escola d’Art de  Hèlsinki; l’Escola Massana de Barcelona; la Winchester School of Art del Regne  Unit i l’École des Beaux Arts de Saint-Étienne (França). Kervinen ha exposat en  diferents galeries d’arreu del món com el Canadà, Regne Unit, Finlàndia, Àustria,  el Marroc i Barcelona.

 

I l’exposició ‘Intervals’ de Josep Maria Codina encara es pot veure al Tinglado 1 permet que l’artista català mostri la seva creació al voltant de la pell humana, ha  tingut una extraordinària acollida.

L’obra exposada ofereix un recorregut per característiques com el color de la pell,  les pigues, o marques que cisellen la vida i el pas del temps; arrugues, cicatrius que  esdevenen senyes d’identitat úniques que denoten el que cadascú ha viscut i  desenvolupen tota una poètica al voltant del pas del temps.

L’exposició de Josep M. Codina, al Tinglado 1 del Moll de Costa, revela un univers  ple de misteris poètics que al·ludeixen a la persona, al seu cos, la lluita del fet de  viure i l’aflicció que inexorablement comporta. La mostra es pot contemplar fins al  16 d’abril.

 

Josep Maria Codina va estudiar a l’Escola d’Arts Plàstiques Pau Gargallo de  Badalona i a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. I ha compaginat el seu treball  artístic amb el disseny i la docència i una llarga trajectòria expositiva de més de 35  anys.

 

Ambdues exposicions estan obertes de dimarts a dissabte de 10 h a 13 h i de  16 h a 19 h i, diumenges i festius d’11 h a 14 h. L’entrada és gratuïta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

10 + 18 =

Notícia anterior

Vic presenta l’espai ambiental Les Casasses amb un nou aiguamoll

Notícia següent

Oberta al trànsit la nova entrada a Cambrils pel nou Mercadona

Notícies relacionades