Uns 2.000 viatgers britànics deixaran de venir a la Costa Daurada per la fallida de Thomas Cook

La FEHT demana que es comenci a treballar per trobar turoperadors i companyies aèries alternatives l’any vinent

Pla obert de la torre de control de l'Aeroport de Reus i un avió de Thomas Cook. Foto: ACN

Arran de la fallida del touroperador Thomas Cook, la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona ha enviat un comunicat per informar de les afectacions:

“Estimem que uns 55.000 viatgers britànics havien contractat els seus viatges a la Costa Daurada mitjançant el touroperador Thomas Cook durant aquesta temporada 2019. Fins a la data, ja havien gaudit les seves vacances uns 53.000 viatgers. Així doncs, fins final de la temporada, s’estima que mancava un 5% del total per fer la seva estança a la Costa Daurada”.

També informen que els viatgers presents a la Costa Daurada afectats per aquesta fallida rebran tots els serveis contractats i seran repatriats en altres vols gestionats pel govern britànic. “Així doncs, es tracta d’una empresa amb una operativa considerable a la Costa Daurada i la seva fallida pot afectar molt negativament als empresaris que treballaven amb aquest operador a causa dels impagaments que es patiran”, esmenten.

D’altra banda, la FEHT reclama a les diferents administracions públiques que “s’impliquin per tal que, de cara a la propera temporada, es pugui suplir aquesta operativa amb altres touroperadors i companyies aèries. I lamenta la fallida d’una empresa líder en el turisme mundial i, sobretot, la pèrdua de llocs de treball que es produiran a tot el món”.