Les ciutats seu refermen el seu compromís amb els Jocs Mediterranis

El jardí de la Casa Canals de Tarragona ha estat l'escenari on s'han signat els convenis de col·laboració

El compte enrere ja ha començat. Queden 8 dies per a l’inici dels Jocs Mediterranis i els últims preparatius estan en marxa. Aquest dijous, 14 de juny, precisament, els alcaldes i representants de les ciutats seu han signat un conveni de col·laboració per formalitzar el seu compromís en diversos àmbits com la cessió de les instal·lacions i via pública per a la celebració dels Jocs, el material esportiu, les zones d’aparcament, aspectes tecnològics, pla d’autoprotecció i assegurances, entre d’altres. Altafulla, Calafell, Cambrils, Constantí, El Morell, El Vendrell, La Pobla de Mafumet, La Selva del Camp, Reus, Salou, Torredembarra, Valls, Vila-seca i La Canonja són les 14 ciutats seu que han refermat, aquest matí, el seu compromís amb l’esdeveniment esportiu, al jardí de la Casa Canals, a Tarragona.

“Tarragona estarà sempre en deute amb vostès”, ha pronunciat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, dirigint-se als representants de les ciutats seu. Ballesteros ha definit la signatura d’aquest conveni com un “acte protocol·lari”, tot i que “necessari” i que “exemplifica simbòlicament aquest compromís”. El batlle ha fet referència al treball conjunt entre totes les ciutats seu i les fites aconseguides fins a l’actualitat. Ballesteros també ha rememorat que dos anys enrere, quan “les coses no anaven molt bé”, el jardí de la Casa Canals ja va ser testimoni del compromís entre totes les ciutats perquè “aquell tren que no acabava d’avançar tornés a la via”. “Ens hem sentit molt ben acompanyats”, ha assegurat.

Un compromís més enllà dels Jocs

Posteriorment, els representants de cadascuna de les ciutats seu que s’han reunit al jardí de la Casa Canals han signat el conveni amb l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. El batlle tarragoní també ha recordat que totes les ciutats han superat “molts obstacles, d’inversions, de timing…”. Però ho ha plantejat com una oportunitat per continuar treballant en altres àmbits. “Significa un compromís més enllà dels Jocs”, ha apuntat Ballesteros, per “continuar treballant en projectes conjunts”, com el de les infraestructures i les comunicacions.ns.