Es projecta el documental ‘Pactes de silenci’ a Vila-seca

Afecats BBServeis i Vila-seca en Comú emetran aquest dijous un documental sobre l'empresa que va estafar 34 milions en serveis a la gent gran i que es va emportar l’adjudicació del Centre Comercial Port Halley

Sota el lema ‘Sense justícia no hi haurà pau’ el documental ‘Pactes de silenci’ s’emeterà aquest dijous a les 19 hores a Vila-seca en el Centre Cívic del Colomí. El documental, realitzat per Toni Navarro, director del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, denuncia la situació de l’empresa adjudicatària del Centre Comercial Port Halley que va estafar 34 milions d’euros en serveis a la gent gran i va deixar 750 avis sense assistència, BB Serveis. El 2016 cinc membres de la corporació van ser detinguts per la Guàrdia Civil, i des d’aleshores el cas es troba sota secret de sumari. L’operació policial es denomina ‘Operación Halley’ en relació al Centre Comercial Port Halley de Vila-seca.

Els detinguts creaven empreses franquiciades per tot Espanya i es presentaven a concursos públics per aconseguir l’adjudicació dels serveis a persones grans a diferents ajuntaments i comunitats autònomes. Una vegada havien aconseguit els contractes, es desentenien de les seves obligacions i deixaven de pagar els impostos i les nòmines dels treballadors i creaven ERES falsos. En total van guanyar uns 90 concursos públics arreu de l’Estat. Entre ells l’adjudicació del Centre Comercial de Vila-seca Olzina Centre. De fet, segons manifesta Vila-seca en Comú, “van ser els únics que van presentar oferta.” Actualment l’empresa es troba en concurs d’acreedors deixant el centre comercial en unes condicions molt deficients.

Des de Vila-seca en Comú consideren que emetre aquest documental “és una molt bona oportunitat per informar a la ciutadania sobre el projecte fallit del centre comercial”. A més, anuncien que presentaran “novetats” respecte la situació actual i han comunicat que vindran petits comerciants que es consideren estafats per l’empresa Port Halley. Per últim, els comuns han volgut comunicar el seu agraïment a la Plataforma d’Afectats BBServeis per la bona predisposició que han mantingut en tot moment.