Els Comuns proposen que Vila-seca fomenti el programari i la tecnologia lliure

El Grup Municipal defensarà una moció per aconseguir la migració del programari propietari al lliure, sempre que comporti estalvi sense perdre eficiència en la gestió. Consideren que la seva promoció permet combatre l’escletxa digital

0
263

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha presentat en el registre d’entrada municipal una moció en suport al programari lliure en l’àmbit de les Tecnologies de l’Informació i la Comunicació amb l’objectiu de substituir el programari propietari per programari lliure, sempre que sigui possible.

Entre els avantatges notables del software lliure destaquem que “és gratuït o de cost molt baix (cosa que permet combatre l’escletxa digital, no és discriminatori (fins i tot els actuals proveïdors de programari privatiu poden oferir programari lliure), l’accés al codi permet comprovar que el seu ús no és nociu i aplicar-hi millores, permet participar en projectes internacionals punters i, per tant, possibilita potenciar una indústria local de desenvolupament de programari”.

Igualment també destaquen que “qui n’és comprador no ha de ser-ne client a perpetuïtat del proveïdor; pot llogar-lo a qui lliurement esculli per realitzar les modificacions o adaptacions que consideri necessàries segons les seves necessitats”.

La formació liderada per Mario Téllez assenyala que el departament d’Informàtica del consistori fa temps que treballa a iniciativa pròpia en aquesta direcció. Tot i així, consideren important “donar reconeixement, suport i impuls a aquesta realitat mitjançant l’aprovació de la moció.”

FER UN COMENTARI