El projecte de neteja de platges ‘Mares circulares’ es presenta a Salou

Diumenge 22 es duran a termes activitats de conscienciació a la Platja Llarga del municipi

Presentació de 'Mares circulares'. Foto: EF

El projecte Mares circulares, centralitzat en la neteja de costes i de fons marins, s’ha presentat aquest matí a la Plaça de les Comunitats Autònoms de Salou. A Catalunya, el projecte es durà a terme en sis platges i una reserva marina. Mares circulares realitzaran activitats de conscienciació i de recollida de residus en dues platges, una d’elles és a Salou.

Diumenge 22 durant tot el dia, a Platja Llarga de Salou es realitzaran activitats de conscienciació a la ciutadania sobre la importància del tractament adequat dels residus. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “és important sensibilitzar a tothom que s’ha de protegir el mar”. I ha afegit: “Salou és un municipi que viu de la naturalesa i, per tant, hem de ser agraïts i protegir-la”.

L’activitat de conscienciació a Salou comptarà amb una espècie de contenidor amb la forma d’una ampolla de Coca-Cola, que és la impulsora del projecte, on la gent podrà ficar els residus. Justament al costat d’aquest contenidor, hi haurà un mesurador d’equivalència que mostrarà quins objectes es poden fer reutilitzant els residus. També hi haurà una exposició amb diferents objectes construïts a partir de la reutilització del material PET amb el qual es fan les ampolles de plàstic. “Necessitem que la gent comprengui que si donem un ús responsable als residus, es poden convertir en objectes de valor”, ha declarat Ana Gascón, directora de Responsabilitat Corporativa de Coca-Cola.

Mares Circulares durà a terme més accions com la del pròxim diumenge a Salou a altres municipis com Cambrils, Mataró i Palamós. Aquestes activitats de sensibilització no només es faran a la platja, sinó també a les escoles i als centres culturals per arribar als nens i als adults. El projecte tindrà diferents campanyes a Catalunya fins a l’any 2025. Una d’elles és la recollida de residus en diverses platges dels municipis de Cambrils, Deltebre i Mataró, entre d’altres. Una altra és la conservació de la reserva marina de la Masia Blanca a Tarragona.