Vila-seca en Comú aconsegueix un acord de 21 punts i s’abstè en els pressupostos

Suplementar les beques dels menjadors escolars, bonificar els estudis musicals en funció de la renda, augmentar el parc d'habitatges socials, millorar els plans d'ocupació o bonificar l'adquisició de plaques solars a les llars són algunes de les mesures estrella

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú i l’equip de govern de Vila-seca han segellat un acord ple de mesures socials perquè la coalició d’esquerres no s’oposi a la tramitació dels pressupostos de l’exercici 2020.

La formació liderada per Mario Téllez ha publicat un acord marc amb nou eixos temàtics i un total de 21 punts entre els quals destaquen mesures com suplementar les beques dels menjadors escolars, bonificar els estudis musicals en funció de la renda, augmentar el parc d’habitatges socials, crear un pla local d’habitatge, millorar els plans d’ocupació, bonificar l’adquisició de plaques solars per a les llars, elaborar plans de formació en perspectiva de gènere, instaurar protocols per combatre el sexisme a les festes majors, augmentar el nombre de policies, ampliar el servei de socorrisme i iniciar un projecte per establir proteccions per a motoristes en els guardarrails ubicats en el terme municipal.

L’acord també conté un punt on els Comuns es garanteixen treballar en igualtat de condicions respecte la resta de forces polítiques en la implementació dels grans projectes del mandat. Així, la formació s’assegura participar en la concepció de la la futura ciutat esportiva, el nou frontal marítim, la consecució del transport públic municipal, el vial de la Plana, el mercat o el celler noucentista. També han acordat treballar en igualtat de condicions respecte la resta de forces polítiques la creació de la Fira de la Música al Carrer.

Segons fonts dels Comuns les negociacions s’han allargat durant diversos dies en reunions incessants fins a obtenir un acord de mínims que contribueix a aconseguir una Vila-seca amb major sensibilitat amb els més desfavorits i que permet començar a treballar per afrontar reptes que no es poden obviar com l’emergència climàtica o la recessió econòmica.

Téllez, moderadament optimista després de l’acord, assegura que la formació ha mantingut una mentalitat negociadora evitant caure en posicionaments “pactistes”. Sosté que en tot moment han tingut clar quins són els mínims imprescindibles per no oposar-se als pressupostos.

L’edil ha agraït la bona predisposició de l’executiu vila-secà a arribar a un acord pressupostari tot i tenir assegurada la seva tramitació. Així mateix, ha volgut recalcar el mèrit d’arribar a aquest acord “sense haver hagut de cedir amb els sobrecostos del projecte del Celler Noucentista”.