Organitzen un taller de ciència familiar a la Pobla de Mafumet

El taller virtual “Repte Experimenta” s’emmarca en la 25a Setmana de la Ciència i tindrà lloc de manera online el 20 de novembre, a les 19.00 h

La Setmana de la Ciència torna a escena i ho fa, en la seva 25a edició, adaptada al context actual. Les  conferències i tallers presencials han estat substituïts majoritàriament per activitats a distància, amb  seguiment a través d’Internet. Aquest és el cas de la Pobla de Mafumet, que acollirà el taller gratuït  “Repte Experimenta”, organitzat per la Unitat de Comciència de la URV i que els inscrits podran seguir  online. Aquest taller donarà inici a les 19.00 hores i cal inscripció prèvia, a través del correu campusextens@urv.cat

 

Els participants d’aquest taller online gaudiran de fins a cinc experiments pensats per a tota la família,  com ara inflar un globus sense tocar-lo, apagar unes espelmes sense bufar o descobrir quantes gotes  d’aigua caben en una moneda de 20 cèntims d’euro. Es tracta, doncs, d’una aproximació pràctica a la  ciència per a grans i petits, en una activitat que anirà a càrrec d’Eva Pocurull, investigadora del  Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV i de Bàrbara Vastenavond, del  Departament d’Enginyeria Química de la URV. Ambdues són, també, membres del programa Repte  Experimenta. 

 

El Repte Experimenta és un programa que, al llarg de l’any, ofereix a les escoles 4 sessions de 2 hores  de durada (a les seves instal·lacions o en remot), utilitzant l’experimentació per apropar els alumnes al  mètode científic. Ajudats per padrins científics, cada equip de 4 estudiants descobreix el fonament  científic del seu experiment i el posa en marxa.

 

Però el Repte Experimenta va més enllà. El seu objectiu final és fer de motor per despertar vocacions  científiques en els més petits i joves. Per això el programa es complementa amb els tallers  Experimenta, Experimenta en xarxa i la fira Experimenta. 

 

La Setmana de la Ciència és una iniciativa organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació  Catalana per a la Recerca i la Innovació, que compta amb la col·laboració d’una àmplia representació  d’universitats i centres de divulgació i recerca de Catalunya, entre els quals la URV. Aquesta, a través  de l’Antena del Coneixement del seu Campus Extens, ha programat un seguit d’actes presencials i  virtuals al territori, entre els quals el taller que tindrà lloc a la Pobla de Mafumet aquest proper  divendres.