Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

La Pobla rendeix un sentit homenatge a les víctimes de la Covid-19

Avatar photo

L'acte, celebrat dissabte a la tarda a la Carpa permanent, és la primera activitat pública que celebra La Pobla després del confinament social

Aquest acte simbòlic va tenir lloc dissabte a la tarda, a la Carpa permanent dels jardins del Pavelló. Els assistents van visionar un vídeo d’homenatge a les víctimes de la Covid-19 i, seguidament, l’alcalde Joan Maria Sardà va pronunciar unes paraules. Durant la seva intervenció, va destacar “les condicions poc o gens humanes en què molta gent ha perdut la vida, aïllats, sols i sense l’escalf i la companyia dels seus éssers estimats”.

En la mateixa línia, va posar l’accent en “el dolor especialment intens que suposa perdre un familiar o un amic sense poder acomiadar-lo com cal, sense un procés de dol normal”. En aquest sentit, va incidir en el fet que “no parlem només de les víctimes de la Covid-19 sinó, també, d’aquelles persones que han perdut la vida per altres dolences i que, a causa del confinament, no han pogut ser acompanyades en el seu últim alè”.

Per això, va explicar l’alcalde, “aquest acte vol ser un homenatge, un record en memòria de les milers d’ànimes que han traspassat d’una manera injusta” perquè, tal i com va recordar, “la pandèmia no distingeix edat, classe social, color de pell, nacionalitat ni cap altra circumstància personal”. Així mateix, Sardà va apuntar que “no tenim encara cap vacuna ni cap medicina que eviti més morts per Covid-19. Per tant, cal aplicar una màxima sanitària universal i indiscutible: la prevenció és la millor medicina”. Finalment, va completar el seu parlament amb un agraïment públic a tots aquells col·lectius i particulars que, durant el període de confinament, han treballat intensament per facilitar la vida de la resta de la societat.

En el cas de La Pobla, aquest agraïment es va fer extensiu “als voluntaris de Protecció Civil, vigilants municipals i membres de la Brigada, els quals han treballat sense descans, dia i nit al carrer, per ajudar a tothom”. En aquest sentit, va destacar alguns exemples de les tasques desenvolupades per aquests col·lectius, com ara “portant menjar i productes de primera necessitat a aquelles persones que no podien sortir de casa, material mèdic als hospitals, desinfectant els carrers i elements de contacte, felicitant els infants pel seu aniversari o repartint el llibre i la rosa per Sant Jordi, entre altres accions”.

A més, l’agraïment públic en nom del municipi també va ser “per als habitants que han mostrat tota la seva solidaritat, dedicant el seu temps i esforç a ajudar els altres”, així com també “als treballadors de comerços i farmàcies, als professionals sanitaris, transportistes, cossos de seguretat, empreses de serveis i manteniment i a tants altres col·lectius i particulars que estan posant el seu gra de sorra per superar aquesta situació. Finalment, l’alcalde pobletà va demanar un minut de silenci, com a comiat simbòlic de totes les víctimes mortals de la Covid-19.

A continuació, va prendre la paraula el rector de la parròquia de Sant Joan Baptista de La Pobla, Mossèn Joan Antoni López Díaz-Cano, qui va oferir una pregària en memòria d’aquestes víctimes. El rector pobletà va escollir la pregària que, recentment, el Papa Francesc va dedicar a la Mare de Déu amb motiu de la pandèmia que estem patint. Per acabar aquest acte, va tenir lloc un breu concert de música clàssica, durant el qual un trio format per dos violins i un piano van interpretar l’Adagio d’Albinoni, Cinema Paradiso, l’Ària de Bach i El cant dels ocells.

Així es va arribar al final de l’acte d’homenatge de La Pobla de Mafumet a les víctimes de la Covid19, el primer acte públic que celebra el municipi des que, a mitjans de març, va ser decretat el confinament de la població. D’altra banda, cal destacar que l’Ajuntament va voler garantir en tot moment la protecció dels assistents, per la qual cosa va establir mesures de prevenció i seguretat, com ara lliurar mascaretes a qui no en portés; disposar ampolles d’hidrogel a l’entrada i sortida del recinte; l’obligatorietat de seguir l’acte asseguts en les cadires prèviament disposades cada dos metres, per evitar contagis; o la recomanació d’una sortida ordenada i sense formar grups. La col·laboració veïnal va ser exemplar en tot moment.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les autoescoles tarragonines engeguen motors amb molta demanda acumulada pel confinament

Notícia següent

L’IMSST i EMATSA han instal·lat 21 comptadors solidaris per a famílies sense aigua potable

Notícies relacionades