La Pobla de Mafumet ja gaudeix l’ambient de la Festa Major més esperada

La jornada inicial va arribar al seu punt culminant amb el concert de Sopa de Cabra

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

Els habitants de la Pobla estan d’enhorabona. Després de més d’un any sense poder gaudir  d’actes públics arran de l’esclat de la pandèmia, per fi ha arribat el moment de tornar a les  celebracions. Això sí, des de la prudència que recomana un context que no acaba de ser totalment  segur. Fruit d’això, des de l’Ajuntament es mantenen actives totes les mesures antiCovid  destinades a protegir el conjunt dels assistents als diferents actes programats. 

Així va ser ahir a la tarda, durant l’acte que obre oficialment aquesta Festa Major: la lectura del  pregó, responsabilitat que enguany va recaure en el Dr. Rafael Gràcia, gerent territorial de l’ICS  Camp de Tarragona i de la GIPSS. L’acte va tenir lloc en un Casal Cultural especialment adaptat  per a l’ocasió, amb aforament limitat i protocol antiCovid. 

L’acte d’obertura oficial de les festes va comptar amb la presència de representants del teixit  empresarial i social del municipi i de l’entorn immediat del mateix, entre altres convidats, els quals  van assistir a un pregó que va donar inici amb la intervenció de l’alcalde de la Pobla, Joan Maria  Sardà. Ell va ser l’encarregat de donar pas a un pregoner a qui va presentar afirmant que  “personifica un element innegociable del nostre municipi: la vocació de servei a les persones. A la  Pobla, igual com a l’ICS Camp de Tarragona, posem la població per davant de tot, sent la nostra màxima prioritat”. 

També va recordar que el col·lectiu dels sanitaris “heu estat el primer i més resistent escut contra  el virus, el cervell que ha buscat solucions en forma de vacunació, la mirada d’ànim per als  pacients ingressats, la paraula tranquil·litzadora per als familiars de persones contagiades,  l’esperança de tothom. Ho heu estat tot, Rafael. I per això, us mereixeu tots els homenatges i  agraïments possibles”, per la qual cosa va pregar que fes extensiu a la resta del seu equip  l’agraïment del municipi per tot el que han fet. 

Així va arribar l’esperat moment del pregó, que el Dr. Gràcia va començar recollint les paraules de  l’alcalde per posar en valor l’enorme tasca que, dia i nit, duen a terme el conjunt dels professionals  sanitaris. En aquesta línia, va explicar que “les futures generacions recordaran el 2020 com l’any  que ens va canviar la vida, quan ens vam haver de quedar tancats a casa, entre la por i la  incertesa. Mentrestant, als hospitals i centres de salut creixia un repte colossal com mai abans  havíem conegut i davant del qual tots els professionals s’hi van posar al capdavant per donar el millor d’ells mateixos”. I és que, tal i com va recordar, “calia prendre decisions constantment, tot  passava a velocitat de vertigen i tots els professionals de l’hospital es van haver de reinventar per  donar la solució que es necessitava”. 

El Dr. Gràcia va tancar les seves paraules sobre la pandèmia amb un prec general: “Les vacunes  estan millor al braç que a les neveres. Si us plau, vacuneu-vos”. 

D’altra banda, el pregoner també va referir-se als dos projectes solidaris als quals seran destinats  els diners que l’Ajuntament pobletà donarà en concepte de recaptació dels espectacles de  pagament d’aquesta Festa Major. Així, va concretar que “aquests diners contribuiran a realitzar  dos projectes socials, però som conscients que hem de retornar a la societat allò que la societat  ens dona”. Es tracta del “projecte Participa, que vol ser un espai per al diàleg, per a l’intercanvi  entre pacients i familiars i, també, per a la creació d’una entitat solidària de voluntaris formats, els  ‘Voluntaris per a la salut’, que ens permetrà dinamitzar les sales d’espera de pediatria, oferir  acompanyament, etc. En definitiva, es tracta de donar suport afectiu i efectiu a les persones ateses  per raons de salut, per millorar el seu estat de salut i oferir una atenció més humanitzada.” 

Finalitzat el seu pregó, el Dr. Gràcia va rebre de mans de l’alcalde, i en nom de tot el municipi,  diversos obsequis en commemoració de la seva estada a la Pobla de Mafumet, consistents en un  lot de llibres de temàtica local, així com també va signar el Llibre d’Honor del municipi. 

Així es va arribar al final de l’acte d’inici oficial d’una Festa Major que, seguidament, va portar el  protagonisme al carrer amb la cercavila que va traslladar la celebració fins a la Carpa del Pavelló,  a on grans i sobretot petits van gaudir de l’espectacle “Píxels offline”. 

I ja a la nit va arribar un dels moments més esperats d’aquesta celebració, amb el concert de Sopa  de Cabra en el marc de la seva gira ’30 anys Ben endins’, el disc més venut de la història del rock  en català. Durant dues hores, Gerard Quintana i la seva banda van fer vibrar les 550 persones que  van omplir l’aforament limitat del Complex Esportiu Municipal. Els grans èxits de la banda gironina  van ressonar a la Pobla, en un concert memorable tant per la qualitat musical com per la passió  amb què el públic va viure l’espectacle i, també, per tractar-se del primer acte massiu celebrat al  municipi arran de l’esclat de la pandèmia. L’excel·lent organització prèvia va permetre que el  concert es desenvolupés en condicions de seguretat per a tots els assistents, que van gaudir d’una  vetllada única al ritme de ‘L’empordà’, ‘Camins’, ‘El far del sud’, ‘El boig de la ciutat’ i molts altres  temes que el públic va cantar a l’uníson amb Sopa de Cabra. 

La festa segueix avui  

Les activitats de Festa Major continuaran avui amb l’espectacle de circ a l’exterior protagonitzat  per la Companyia The Sullivan’s. A les 19.30h i a la Carpa del Pavelló tindrà lloc aquesta proposta  fresca, alegre i entretinguda, amb un toc d’humor i un combinat de números de circ: mini trapezi,  malabars, monocicles, equilibris i acrobàcies i, fins i tot, màgia a càrrec d’una companyia catalana brasilera formada per artistes de llarga trajectòria.