La Pobla de Mafumet celebra el Dia de la dona

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet continua realitzant esforços imaginatius per mantenir, en la mesura de les possibilitats, els trets identitaris que el defineixen com a municipi. En aquest context, la tradicional celebració de la Setmana de la Dona -des del 2020, Jornades de la Igualtat-, s’ha vist readaptada a la situació pandèmica actual i, per aquest motiu, el consistori ha programat un seguit d’actes a través de les xarxes socials.

Fins a quatre propostes online, a les quals cal sumar-hi dues iniciatives participatives, integren les accions que, enguany, donen veu i presència al Dia de la dona a la Pobla de Mafumet. La primera de les activitats que formen part del programa d’actes és la lectura del Manifest del Dia internacional de la dona. Aquesta ha tingut lloc a través de les xarxes socials, amb un vídeo editat per l’Ajuntament i que, a través de les quatre regidores municipals, ofereix el Manifest especialment creat per a l’ocasió. El vídeo, que també ofereix un repàs a anteriors edicions de les Jornades de la Igualtat, està disponible aquí: https://www.youtube.com/watch?v=_V7MO90Ax_8

L’activitat per al foment de la igualtat i en commemoració del Dia internacional de la dona tornarà el proper divendres, 12 de març, a les 19.30 h. Ho farà amb la sessió de l’Hora del conte “Els cabells llargs de la princesa”, en una història narrada per Karme González i que permetrà a totes aquelles persones que es connectin al perfil municipal de YouTube descobrir què li passa a la princesa amb els cabells llargs, llargs com un dia sense pa. El conte quedarà publicat durant tot el mes de març, per facilitar-ne el visionat en qualsevol moment.

Set dies després i també a través d’Internet, el protagonisme serà per a la trobada virtual “Consciència cíclica i equilibri menstrual”. L’activitat serà conduïda per Judith Colilles, de Llum de Lluna, i tindrà lloc a través de la plataforma Meet, a les 19.30 h del 19 de març. L’aforament és limitat a 15 participants, només per a dones empadronades a la Pobla i amb inscripció telefònica prèvia a l’OAC (977 84 02 60).

Aquesta trobada entre dones permetrà conèixer el lligam entre el ritme cíclic i l’equilibri mostrat a través de la menstruació per cuidar-se amb cura, consciència i coherència des d’allò que és orgànic en les pròpies dones. Es descodificarà els desequilibris menstruals com el dolor menstrual, els ovaris poliquístics i l’endometriosi. També s’oferiran eines per cuidar-se i explorar-se en aquest camí d’autoconeixement.

Finalment, les activitats emmarcades en el Dia internacional de la dona a la Pobla de Mafumet arribaran al seu final el 26 de març, a les 19.30 h, amb la conferència “Comunicació sexual i relacions de parella”, a càrrec de Marta García, de Salut Sexual. Aquesta activitat té l’aforament és limitat a 99 participants, només per a persones empadronades a la Pobla i amb inscripció telefònica prèvia a l’OAC (977 84 02 60).

Aquesta conferència oferirà claus per a l’atenció a la parella, un fet essencial en un temps en què tothom fa esforços per a la gestió del propi temps i l’atenció a totes les obligacions i responsabilitats que tenim en el dia a dia i entre les quals cal incloure la parella.

La igualtat, també en la infantesa

D’altra banda, en aquesta ocasió l’Ajuntament ha completat l’oferta d’activitats associades al Dia internacional de la dona amb un díptic adreçat al públic infantil, i que inclou diverses propostes de lleure per al foment de la igualtat entre gèneres. Així, aquest document ofereix breus biografies de dones que van destacar per trencar barreres en favor de la igualtat, o bé que van ser pioneres en àmbits fins llavors exclusivament masculins.

A més, aquest material que ha estat distribuït a totes les llars pobletanes també inclou quatre propostes de jocs en família per al foment de la igualtat, així com un espai lliure per a la creació d’un dibuix que, l’autor o autora, haurà de regalar a la dona més important de la seva vida.

Les dones fan Pobla

Finalment, l’Ajuntament també ha inundat el poble amb banderoles commemoratives del Dia de la dona i que, a més, inclouen la fotografia de diverses dones pobletanes: estudiants, emprenedores, mestresses de casa, ballarines, comerciants, jubilades i molts altres perfils de dones que, junt amb els homes amb els quals conviuen al municipi, fan la Pobla de Mafumet.