L’aventura asiàtica de Mare Nostrum Cup de Salou arrenca amb bon preu

Es tracta del primer torneig oficial FIFA organitzat per una empresa estrangera a Xina

El torneig de futbol base Mediterranean Champion China, organitzat per l’empresa salouenca Mare Nostrum Cup, s’està disputant a Kunming, a la província xinesa de Yunnan, des del passat 18 d’agost i fins el dia 24 i ja pot presumir de ser el primer torneig oficial FIFA organitzat per una empresa estrangera al gegant asiàtic. La nova competició és una fidel còpia de la Mare Nostrum Cup, torneig que s’ha convertit en tot un referent del futbol català i que es disputa cada any a Salou durant la setmana santa. La primera edició del MCC és just a l’equador i està tenint una gran acollida, tant a Xina com a Europa, des que va arrencar el dia 18.

La cerimònia inaugural va tenir un gran seguiment mediàtic i va estar repleta de personalitats, entre les que destacaven Cheng Lianyuan, president de la província de Yunnan i vicepresident de la Xina, Wang Jianying, alcaldessa adjunta de la ciutat de Kunming, Wang Jianguang, propietari de l’empresa xinesa Sports Futurity Investment, companyia sòcia de MNC en aquesta aventura, i l’ex campió del món i jugador del Barça Gianluca Zambrotta, que va exercir de padrí de la Mediterranean Champion China. Els cofundadors de Mare Nostrum Cup Albert Viñas i Delfí Vives van presidir l’acte i Viñas en el seu parlament va declarar que “és un orgull per a Mare Nostrum Cup poder unir amb el futbol les ciutats de Salou i Barcelona amb Kunming, i els països d’Espanya i la Xina”. La inauguració es va emetre online www.marenostrumcup.com i va tenir una audiència de més de 5 milions d’espectadors. Els partits de la MCC també es retransmeten per streaming i també estan tenint un seguiment molt destacat.

El torneig es juga en categories sots-14 masculina i sots-13 femenina i després d’una fase prèvia amb més de 900 clubs xinesos han entrat en competició els europeus: Espanyol i Valencia (Espanya), Brondby (Dinamarca), Gent (Bèlgica), i Potsdam (Alemanya). El premi per als dos millors clubs xinesos serà la invitació a la Mare Nostrum Cup de Salou 2019, edició per a la que ja hi ha varis equips del país asiàtic confirmats. La Costa Daurada acollirà un any més l’emblemàtic torneig multiesportiu que ss celebra de manera continuada des de l’any 2001.

Més enllà del futbol
Diumenge passat, dia 19, hi havia jornada de descans i l’organització va convidar tots els clubs a gaudir d’una visita turística a la ciutat de Kunming. L’experiència va ser molt aplaudida per tots els integrants dels equips participants a la Mediterranean Champion China.