Les instal·lacions dels Jocs Mediterranis ja estan preparades

S'ha dut a terme la visita de les instal·lacions esportives del Pavelló Municipal, la Base Nàutica i el Club Nàutic

Els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 es duran a terme del 22 de juny a l’1 de juliol i aquest matí diverses personalitats han visitat les instal·lacions esportives de Salou, seu de les disciplines de taekwondo i vela. El Pavelló Municipal, la Base Nàutica i el Club Nàutic. Pere Granados, alcalde de Salou, i Josep Poblet, director de la Diputació de Tarragona, han estat els encarregats de desvetllar la placa commemorativa de Salou com a seu dels Jocs Mediterranis 2018.

Pere Granados ha explicat que està satisfet perquè “els Jocs Mediterranis són una realitat”. L’alcalde ha volgut destacar que la gran implicació del territori local estat fonamental per tal que els Jocs es realitzin i que tinguin bons espais per les especialitats que acull Salou. “Aquests Jocs serveixen per unir el territori”, ha dit orgullós. A més, l’alcalde ha volgut recalcar que els equipaments de l’esdeveniment ara ja estan sent utilitzats per la ciutadania i això continuarà per molts anys. I ha afegit: “Són equipaments que posen a prova el què pot fer Salou i que serveixen com un acte de promoció”.

Seguint amb la promoció, Javier Villamayor, tinent d’alcalde de Tarragona i comissionat dels Jocs Mediterranis, ha explicat que la cobertura mediàtica d’aquest esdeveniment no tindrà “res a a veure amb altres actes realitzats amb anterioritat”. Per això, ha assegurat que els Jocs Mediterranis són un gran aparador pel territori durant els 10 dies que duraran. I ha afegit: “És l’esdeveniment més ambiciós que un territori com el nostre pot manejar”.

Per la seva banda, Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, ha raonat que els Jocs Mediterranis 2018 han estat un “objectiu comú amb un compromís ferm” i que ha deixat veure “la capacitat de treball i la bona organització” que les 16 ciutats implicades (14 del Camp de Tarragona) tenen. A més, Poblet ha destacat que s’ha estat treballant en aquests jocs des del 2007, quan encara Tarragona no era candidata. “10 dies de festa per 10 anys de treball”, ha recalcat el president.

El pavelló, inaugurat l’any 1991 i que serà la seu de taekwondo, ha estat objecte d’un projecte de millora que ha constat en una renovació de tot el parquet, la renovació dels revestiments de fusta i netejar tota la façana interior i exterior, entre d’altres. Una rentada total de cara d’un cost de 410.000 euros, a càrrec d’una subvenció de la Diputació de Tarragona i d’uns 60.000 euros de diners de part de l’Ajuntament de Salou.

La disciplina de vela es farà a la Base Nàutica i al Club Nàutic. La Base Nàutica, que és una construcció totalment nova, es va estrenar el juny de l’any passat i consta d’un parell de vestidors, de dos lavabos, d’un mòdul magatzem i d’una aula de vela. La inversió ha estat de 305.000 euros, finançats íntegrament per l’Ajuntament de Salou.