El PrimaverArt del Morell penja el cartell de complet

Pràcticament 1.500 persones han omplert totes les funcions programades del 9 a l’11 d’abril

Després d’un any de descans obligat, a causa de la pandèmia de Covid-19, el PrimaverArt del Morell ha renascut per registrar, un cop més, un èxit aclaparador. Una sisena edició en què teatre, circ, dansa i música han tornat a ser protagonistes i a omplir carrers i places del municipi. Així, la mostra d’arts escèniques a peu de carrer del Morell “ha complert amb escreix les expectatives i el públic ha respost molt positivament”, apunten les regidores de Cultura i Festes del consistori morellenc, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera.

De fet, pràcticament 1.500 persones van poder gaudir dels vuit espectacles programats
per aquest cap de setmana, les entrades per als quals es van exhaurir en només unes hores. “Lamentem que moltes persones s’hagin quedat fora”, continuen les regidores, “però hem volgut que aquest fos un festival segur i ens hem pres molt seriosament les restriccions d’aforament i totes les mesures sanitàries”. “El més fàcil era tornar-lo a suspendre”, afegeixen, “però hem volgut apostar per la cultura segura”. Un fet que el públic, majoritàriament morellenc, ha agraït bolcant-se una vegada més en la cultura al carrer.

Cal destacar que en aquesta ocasió es va optar per la venda d’entrades a un preu simbòlic de 2 euros per tal de controlar millor els aforaments, i els tiquets s’han bescanviat per uns bons de comerç del mateix valor que es poden gastar en qualsevol dels establiments adherits a l’Associació de Comerciants i Professionals del Morell.

Des de la part més tècnica, David Ayza i Oriol Figueras —tècnics de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell— es mostren “molt satisfets que, malgrat la mala previsió meteorològica, tots els espectacles s’hagin pogut dur a terme sense problemes” a excepte
el darrer, “Koselig” de la companyia Capicúa, ja que la pluja va impedir que es pogués preparar el muntatge. Una funció que es reprogramarà durant l’any. Així mateix, “No sin mis huesos” d’Iron Skulls Co i “Home” de la companyia Cris-is es van traslladar al Teatre Auditori per evitar el mal temps.

Aquest ha estat el primer PrimaverArt de Casas i Valldosera, motiu pel qual “volem fer un agraïment especial als tècnics de la nostra regidoria, que treballen molt intensament per tirar endavant la mostra”, reivindiquen. De cara a la pròxima edició esperen que la situació
sanitària sigui molt millor i el festival pugui recuperar l’esperit de les darreres edicions.