Comença a Constantí una nova edició del projecte LECXIT per millorar la comprensió lectora dels infants

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Una dotzena de parelles es trobaran cada setmana a la Biblioteca Municipal de Constantí per millorar la comprensió lectora dels infants, en una nova edició del projecte Lecxit-Lectura per a l’èxit educatiu. Aquesta activitat va quedar interrompuda arran de la pandèmia i aquest curs 2021-2022 s’ha pogut reprendre.

En aquesta tercera edició del LECXIT es realitzaran dues sessions setmanals, els dilluns amb els alumnes de l’escola Centcelles, i els dimecres amb els alumnes de l’escola Mn. Ramon Bergadà. Les trobades seran d’una hora, estan dirigides a infants de quart de primària i compten amb l’acompanyament de voluntaris i voluntàries. La setmana passada es van realitzar les primeres sessions, amb una trobada de totes les persones que s’han presentat voluntàries, els infants que hi participen i les seves famílies.  

Lecxit-Lectura per a l’èxit educatiu és un projecte promogut per la Fundació Bofill, l’Obra Social “La Caixa” i la Generalitat de Catalunya. A Constantí s’implementa gràcies a la col·laboració de les escoles del municipi i la Biblioteca Municipal. La tasca del voluntariat serà acompanyar la lectura d’un infant, ajudar-lo a gaudir-ne, motivar-lo i esdevenir un referent lector que el faci creure en les seves capacitats.