Viñuales presenta les propostes del PSC pel que fa a benestar animal

Un nou santuari d'animals que en promogui l'adopció, una platja per a gossos, control de les colònies de gats i control de la població de coloms, els 4 punts bàsics del programa.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest matí l’alcaldable del PSC per Tarragona Rubén Viñuales i la també candidata socialista Sandra Ramos han desgranat les seves propostes per tal que ‘Tarragona sigui una ciutat amiga dels animals’ i per aconseguir-ho aposten per reconvertir l’actual model de gossera i protectora per un santuari d’animals.

“La ciutat necessita un espai on es fomenti la recuperació dels animals i potenciar la seva adopció. Tenim com a objectiu evitar l’abandonament, per això es necessita revertir l’actual estat de la gossera, fer-la més humana i convertir-la en un santuari d’animals”.

Viñuales, creu necessari recuperar la platja per a gossos que hi va haver al Miracle i ampliar-la, inclús traslladar l’espai a altres platges: “Per ser una ciutat Pet Friendly necessitem tornar a tenir una platja per a gossos i estudiar ubicar-la a altres platges. Les famílies que tenim animals de companyia, quan anem a la platja volem poder compartir-la amb tota la família”.

A més, pel que fa a benestar animal, el PSC demana dignificar els pipicans i augmentar les zones d’esbarjo amb projectes agilitys.

També han apostat pel control de les colònies de gats, en col·laboració amb entitats animalistes, veïns i Col·legi de Veterinaris, tenint cura dels felins i esterilitzant-los per evitar-ne el creixement descontrolat.

REDUIR DE LA POBLACIÓ DE COLOMS

Viñuales ha explicat que un dels objectius dels pròxims quatre anys és reduir la població de coloms per fer de Tarragona una ciutat més neta. Els excrements de coloms i tórtores no només representen un problema de brutícia i insalubritat, explica Viñuales, sinó que degrada molt els monuments, per la mena de pedra que prolifera a la ciutat. El PSC aposta per la utilització del pinso anticonceptiu per aconseguir disminuir el nombre de coloms a la ciutat.

“Les ciutats que estan utilitzant aquest pinso anticonceptiu han aconseguit reduir en un 30% la població de coloms el primer any. I fins a un 80% en quatre o cinc anys. És vital per la neteja dels nostres carrers que assolim reduir el nombre d’aquests animals”.