Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

Viñuales omple l’aula magna de la URV per explicar el seu model de ciutat

Avatar photo

Els socialistes defensen un model de creixement basat en les tres T: tecnologia, talent i turisme

Aquest dilluns al vespre, amb l’Aula Magna de la URV plena amb més de 400 persones de la societat civil tarragonina, el candidat socialista a l’alcaldia, Rubén Viñuales, ha presentat el seu compromís pels pròxims quatre anys: “Volem una Tarragona ambiciosa, que torni a posar les persones al centre de les decisions. No podem parlar de grans projectes, si no solucionem les necessitats reals de la gent; seguretat, habitatge, treball digne i millora de l’espai públic”.

Per poder dur a terme aquest compromís, Viñuales ha afirmat que Tarragona necessita créixer de manera sostenible i sostinguda: “Hem d’elaborar un nou POUM que plantegi de la creació de nous barris, de forma repartida per la ciutat i protegint les grans zones verdes de la ciutat”. El líder del PSC aposta perquè aquest creixement vagi acompanyat d’un elevat nombre d’habitatge públic, tant de lloguer com de venda, especialment destinats a sectors en perill d’exclusió, com la gent gran o la joventut.

Per l’alcaldable socialista, aquest augment de la població ha de venir de la mà de nous espais verds que cohesionin la ciutat com el Ponent Verd o l’Horta Gran. També, s’ha ressaltat la urgència de diferents canvis urbanístics per potenciar el comerç local de proximitat. Es duria a terme, a través de tres fases amb els eixos Illa Corsini i Rambla Nova, Unió i Apodaca amb la reforma de la plaça Prim i l’arranjament i humanització del carrer Reial i la Rambla Vella; amb dos epicentres nous com la plaça Ponent i la plaça dels Infants.

Un dels altres aspectes que ha destacat és la necessitat de ser una ciutat referent en la mobilitat sostenible: “A Tarragona, l’autobús és el mitjà de transport públic per excel·lència i el pot agafar tothom. Amb la creació de l’intercanviador de Battestini i l’aposta per la gratuïtat del servei, hi haurà una revolució de la mobilitat a la ciutat amb línies millor connectades, més freqüències i ens permetrà estalviar combustible”. Viñuales també vol una Tarragona que cuidi de l’espai públic amb dos plans anuals: un pla d’asfalt que millori la mobilitat i un pla de voreres que millori l’accessibilitat.

Viñuales segueix apostant fort per la seguretat ciutadana com uns dels elements més importants de qualsevol societat democràtica: “Cal apostar per un canvi de model amb la utilització de les noves tecnologies amb noves unitats de la Guàrdia Urbana (ampliar la patrulla canina i incrementar la unitat d’intervenció ràpida)”. També destaquen la necessitat de fomentar la proximitat de la Policia Municipal amb noves comissàries mòbils a Ponent, Sant Pere i Sant Pau i Llevant (sobretot a l’estiu).

L’altre punt fort pel candidat socialista és aconseguir que Tarragona sigui una ciutat que genera oportunitats laborals dignes: “Tarragona necessita un nou model econòmic, per generar llocs de treball de qualitat i riquesa. Som progressistes perquè volem redistribuir la riquesa que genera la ciutat, sense riquesa ni creixem, no es pot redistribuir”. Aquest nou model dels i les socialistes anomenat de les tres T: tecnologia, talent i turisme.

Viñuales vol crear un barri tecnològic on hi ha l’actual polígon Francolí, que permetrà atraure empreses vinculades al sector. Pel que fa al talent, l’alcaldable del PSC aposta per la transferència de coneixement amb la URV, treballant de forma més estreta: la regió de coneixement, el centre de descarbonització de la química i la Vall de l’Hidrogen Verd. I per últim, la defensa per la desestacionalització del turisme i la promoció exterior: “Hem de recuperar stand propi a les fires internacionals, apostant pel turisme cultural i patrimonial, a la vegada que per l’esportiu”.

Això seria possible, amb una nova ruta turística per la part baixa amb la recuperació de les Fonts dels Lleons i les Termes de Sant Miquel. També, generant noves sinergies amb les federacions catalanes i espanyoles, perquè la ciutat esdevingui seu de diferents esdeveniments esportius, tant a un alt nivell, com sobretot per l’aposta de l’esport base.

Amb aquest nou model, se li ha de sumar el de la transició energètica que ha de viure la ciutat: “Si volem impulsar un canvi en l’economia tarragonina, també ho hem de fer amb una profunda reforma en la producció de l’energia. Tarragona ha de ser pionera de les energies renovables, amb la creació d’una empresa municipal que produeixi energia i també la distribueixi. Apostarem per la reserva de sòl al nou POUM per la instal·lació d’aquestes fonts d’energia i aprofitant els edificis municipals”.

 

Per últim, el candidat socialista ha remarcat la Tarragona que gaudeix: “Hem d’aconseguir una ciutat viva els 365 dies de l’any. L’aposta per la cultura és una aposta per la qualitat de vida, de cohesió social, però també per una economia emergent que genera llocs de treball de qualitat”. Viñuales defensa que Tarragona esdevingui capital cultural del Mediterrani amb més promoció del Carnaval d’una forma decidida, a través d’un augment del pressupost i de la mà de les entitats, convertint-se en la festa d’hivern de la ciutat. També es vol potenciar altres festivals de la ciutat com TGN Sona Flamenco, el Festival d’Estiu, per portar grans elements teatrals a la ciutat que apropin la cultura al gran públic. Pel que fa a les festes de Santa Tecla i Sant Magí, vol un creixement dels actes, més diversitat de l’oferta musical i cultural i una ampliació dels diferents espais per tota la ciutat.

Finalment, el gran compromís de Viñuales és revertir el govern nefast d’aquests quatre anys amb un fort impuls per l’àrea metropolitana de Tarragona: “El nostre compromís és el d’aconseguir impulsar l’àrea metropolitana de Tarragona. Els problemes que tenim sobrepassen els límits municipals, i hem d’aconseguir que les solucions també siguin supramunicipals. Aquesta àrea ha de començar amb la gestió del transport públic i la mobilitat, que pateix de greus mancances al territori. Molt especialment vinculat a la gent jove”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Govern i Andorra la Vella sumen esforços pel festival audiovisual Ull Nu

Notícia següent

Sant Feliu de Llobregat ja té la seva pròpia moneda local

Notícies relacionades