L’equip de govern vol frenar el Pla 43 del Mas d’en Sorder

Els republicans han canviat d'opinió sobre la realització d'aquest projecte, i parlaran amb els altres partits per tal d'estudiar el futur del Mas d'en Sorder

El conseller i portaveu de l’equip de govern, Xavier Puig, durant les declaracions. Foto: Laura V-M

L’Ajuntament de Tarragona vol paralitzar el PP43, el pla urbanístic de Mas d’En Sorder. Ho ha anunciat el portaveu del consistori, Xavi Puig, que defensa que “no és el pla ni d’ERC ni d’En Comú Podem, i ataca la línia d’urbanisme sostenible que defensem des del govern”.

El conseller ha explicat que tot i valorar els punts positius que podria aportar el projecte, creuen que seria negatiu construïr una nova urbanització en una ciutat tan aïllada i poc cohesionada com la de Tarragona.

Amb aquest anunci, es confirma que el principal partit del consistori, ERC, ha canviat d’opinió respecte al projecte. La setmana passada, Esquerra va aprovar la iniciativa juntament amb PSC, Ciutadans i el PP, durant la comissió municipal de Territori. L’aprovació va portar moltes crítiques, sobretot d’entitats ecologistes i de grups de l’oposició, ja que l’hotel que es vol construir dins el projecte es troba a l’Anella Verda. El pla preveu la creació d’una urbanització amb uns dos-cents habitatges i la restauració d’una masia amb una cúpula modernista, on s’hi faria l’hotel.

Puig ha manifestat que la tramitació està en una fase embrionària, i que abans d’aturar-ho definitivament cal estudiar si aquest canvi té suport per part de la resta de formacions i què implicaria parar el projecte. Tot i això, ha assegurat que si finalment no es tirés endavant el pla urbanístic, només s’hauria d’indemnitzar els promotors.