Unes 600 persones es concentren a Tarragona per rebutjar la inhabilitació de Torra

Ricomà: "És inacceptable, un veritable atropellament als drets i llibertats"

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Unes 600 persones s’han concentrat aquest dilluns al vespre a la plaça de la Font de Tarragona en defensa de les institucions catalanes i contra la inhabilitació del president Quim Torra per part del Tribunal Suprem. Convocats per Òmnium i l’ANC, els manifestants s’han aplegat al davant de l’ajuntament en fileres i amb mascareta amb motiu de la covid-19.

Durant l’acte les entitats independentistes han llegit un manifest unitari en el qual han afirmat que la inhabilitació és “l’enèsim atac” dels poders de l’Estat a la sobirania dels catalans i en què han cridat a aturar “la deriva repressiva”. L’alcalde, Pau Ricomà, ha titllat la resolució judicial d’inacceptable. “És un veritable atropellament als drets i llibertats”, ha manifestat.

Un dels més aplaudits ha estat el tresorer de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carles Xavier Gómez, el qual s’ha queixat que la única resposta que han donat els partits a la sentència hagi estat “com gestionar la Generalitat fins al dia de les eleccions”. En aquest sentit, el representant de l’ANC els ha retret que no desobeeixin ni desacatin la resolució, i ha instat el Govern a posar-se al davant i a liderar el procés. “No ens feu sortir més per llegir manifestos i fer concentracions que no serveixen de res”, ha demanat.

Desplegament policial

Amb motiu de la inhabilitació de Quim Torra els Mossos d’Esquadra s’han desplegat en diversos equipaments de la ciutat de Tarragona que en altres ocasions han patit accions vandàliques, com l’edifici de l’Audiència de Tarragona i la subdelegació del govern espanyol. Al primer s’hi ha desplegat dues furgonetes de l’ARRO i a l’edifici estatal tres que, de moment, no han hagut d’intervenir. Tampoc s’han acabat col·locant les tanques que s’havien apilat al costat d’ambdós edificis per si hagués calgut disposar un cordó de seguretat.