Un restaurant de Tarragona fa fora un client per no voler ensenyar el DNI

El client va mostrar el passaport verd però el restaurant li va demanar també l'identificació personal

Un client ha estat expulsat d’un restaurant per no voler ensenyar el seu DNI. Els fets van tenir lloc aquest dissabte a la tarda al restaurant Frida del casc antic de Tarragona, quan el client va mostrar el passaport verd però el restaurant li va demanar també la identificació personal. El client es va negar a ensenyar el DNI al·legant els drets de protecció de dades davant dels empleats.

Segons ha explicat el client a La Ciutat, la propietària el va fer fora de males maneres a ell i els seus amics al·legant el seu dret d’admissió i no va voler escoltar els motius pels quals es negava a mostrar-li el DNI,  tot responent-li “que marxes del restaurant ara mateix i que no tornes mai més”. Per aquest motiu, el denunciant interposarà una demanda contra aquest establiment en els propers dies.

Cal recordar que l’òrgan competent per poder identificar una persona són els agents policials o judicials. Un cambrer no té cap dret a demanar el DNI i si vol verificar la identitat d’una persona, encara que sigui per confirmar que és la portadora del certificat covid, ha de trucar a la policia perquè ho faci. Aquest és un dels contratemps que s’han trobat molt restauradors que no tenien una aplicació per validar el passaport, ja que la legislació no especifica aquest punt.