Un recorregut gràfic pel moviment social i veïnal a Tarragona

L’exposició es pot visitar al Mercat de Torreforta fins al 4 de juliol

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

“En aquest context social, necessitem recordar d’on venim”, exposa Ángel Juárez,  president de Mare Terra Fundació Mediterrània. Sota aquesta premissa, Ángel Juárez i  el fotoperiodista Ángel Catena, han elaborat aquesta passejada fotogràfica per uns any claus a la ciutat de Tarragona. 

Les noves generacions estan ocupant noves posicions de lideratge en moviments  veïnals i en altres lluites social, un relleu essencial i gratificant. “Però és important  conèixer com hem arribat fins aquí”, assegura Juárez. Per això, expliquen que, l’objectiu  de l’exposició és recordar, explicar i descobrir com Tarragona s’ha convertit en la que  és avui. 

L’exposició “Moviment Social a Tarragona” resumeix una època en la qual, a Tarragona  mancaven moltes infraestructures, i també de drets. La recopilació comprèn des de l’any  1984 al 1993, incloent-hi reivindicacions socials com les concentracions contra les  nuclears; junt amb l’evolució urbanística, la relació amb la indústria, i altres fets  rellevants de l’època, com l’atemptat d’ETA al rack d’Enpetrol (ara Repsol).  

Visita i recorregut de l’exposició 

Aquesta exposició recorrerà la ciutat i els seus barris, perquè tothom la pugui veure i  sentir que en forma part. Ja es pot visitar al Mercat de Torreforta, fins al 4 de juliol.  Després es traslladarà al Mercat Central, del 5 al 18 de juliol. 

Aquesta exposició està creada amb les fotografies del mític fotoperiodista tarragoní,  Ángel Catena, i l’activista veïnal, Ángel Juárez; amb la coordinació de Mare Terra  Fundació Mediterrània i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. 

La voluntat dels autors és que, al setembre, es pugui editar el llibre, que inclourà més  fotografies i més història.