El Port tanca la temporada de creuers amb el triple de passatgers

En total, han estat 51.390 passatgers, tot i que no s’ha arribat a la previsió de 40 creuers i la xifra s’ha quedat en 37

La temporada de creuers del Port de Tarragona tanca amb un increment de 38.000 passatgers. El nombre de viatgers s’ha triplicat arran del projecte conjunt entre el Port i l’empresa Costa Cruceros. En total, 51.390 passatgers han passat per Tarragona, ja sigui amb escala a la ciutat, o bé amb embarcament i desembarcament, xifra que es tradueix en un increment del 284%. Tot i això, respecte a la previsió de creuers, no s’ha arribat a la xifra esperada de 40, sinó que s’ha quedat ben a prop, amb 37 creuers. En relació a la tipologia dels viatges, encara continuen sent més els creuers que fan escala a Tarragona que aquells que embarquen o desembarquen a la ciutat. En aquest sentit, del total de 51.390 passatgers, un 72% (37.152 viatgers) han fet escala, un 14% (7.173 passatgers) han desembarcat i un altre 14% (7.064 viatgers) han embarcat.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha destacat que aquest increment ha afavorit “un impacte econòmic de 3’9 milions d’euros” i ha afegit que es tracta d’un impacte que afecta molts sectors com la restauració, els hotels, el comerç, els museus, etc. Andreu, a més, ha remarcat la importància del projecte amb Costa Cruceros: “Com a Port, aquesta és una iniciativa molt important”.

Excursions

Del total dels passatgers dels creuers que han fet escala, un 49% ha visitat Tarragona, pel seu compte; un 19% a fet visites guiades per tota la província; i un 4% han anat a Barcelona. En aquest sentit, els viatgers han valorat les excursions a Tarragona amb un 9 sobre 10; les sortides a Reus i Cambrils, amb un 8’1; i les menys valorades han estat les excursions a Barcelona, amb un 6’8, generalment “a causa del desplaçament”, segons ha comentat el president del Port.

Cal destacar també que el perfil d’edat més freqüent continua sent entre els 35 i 55 anys. “El projecte amb Costa Cruceros torna a influir en aquestes dades, ja que és una empresa que promou molt els viatges familiar”, ha explicat Andreu.

Valoracions

D’altra banda, la majoria de passatgers, un 65’1%, han coincidit en el fet que les seves expectatives respecte a la ciutat de Tarragona  s’han complert; un 27’1 assegura que, a més, s’han superat; i només el 7’7% afirmen que Tarragona no ha complert amb el que esperaven. En relació a la recomanació, un 63’1% diu que sí que ho recomanaria segur; un 26’2 % comenta que potser ho recomanaria; un 6’3% apunta que potser no ho recomanaria; i, per últim, un 4’4% assegura que no ho recomanaria.

Previsió temporada 2018

En trets generals, la previsió pel 2018 apunta a arribar als 55 creuers, enfront dels 35 que han arribat a la ciutat aquesta temporada, i incrementar el nombre de passatgers fins als 80.000, que simbolitzaria un creixement del 56%.

Josep Andreu ha destacat que “Costa Cruceros està molt satisfeta amb el seu treball a Tarragona”, per això, l’empresa ha decidit incorporar un vaixell amb més capacitat de passatgers aquesta temporada, el Costa Victoria.

Finalment, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, per la seva banda, ha valorat els resultats com un èxit rotund i “una bona feina per part de l’autoritat portuària”. A més, també ha destacat la incorporació de la ciutat de Reus a la iniciativa, ja que segons l’alcalde “els projectes de territori tenen premi”.

En aquest acte han assistit autoritats de la Diputació de Tarragona, de la Cambra de Comerç de Tarragona, de Port Aventura World, de l’Ajuntament de Reus i del consistori tarragoní.