Tarragona es prepara per l’esperat Dia del Llibre d’aquest dijous

Degut als últims rebrots del Covid-19 a Catalunya, s'extremen les mesures de seguretat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de recurs d'un llibre. Foto CEDIDA

Aquest dijous 23 de juliol se celebrarà l’esperat Dia del Llibre a Tarragona amb una sèrie de propostes a la Rambla Nova, organitzades entre l’Ajuntament de Tarragona i llibreters i floristes de la ciutat, l’Escola de Lletres i l’Associació de Músics de Tarragona. D’altra banda, està prevista una programació especial el dissabte 25 de juliol al parc ecohistòric del Pont del Diable; organitzat per l’empresa Limonium.

Donades les circumstàncies de la situació actual de la pandèmia de la covid-19 i l’aparició d’alguns rebrots en zones localitzades de Catalunya, Tarragona ha optat per celebrar la Diada amb les màximes mesures de seguretat, ja que cada població pot decidir-ho, sempre seguint la normativa vigent establerta a través del PROCICAT.

El dia 23 de juliol se celebrarà doncs el Dia del Llibre, on es presentaran les principals novetats literàries del Camp de Tarragona, prioritàriament i que no supleix en cap cas la tradicional Diada de Sant Jordi. És per aquest motiu que l’esdeveniment se centra en les llibreries i floristeries que han volgut participar i en l’atenció posada als autors i autores del territori.

Així doncs, el mateix dijous 23 de juliol durant tot el dia, de 10 a 24h de la nit, en el tram de la Rambla Nova entre la Font del Centenari i el monument als Herois de 1811, hi haurà parades de llibres i roses d’establiments professionals de la ciutat, en un format reduït i segur.

A les 19h està previst un recital poètic a càrrec de Vanessa Martí d’una selecció de poemes del seu llibre ¿Los versos o la vida? I a les 21h, un segon recital poètic sobre Els Fruits sabrosos de Josep Carner, a càrrec dels alumnes del taller de poesia de l’Escola de Lletres de Tarragona. A les 22h es farà una actuació musical del grup El último vinilo, amb
la col·laboració de l’Asssociació de Músics de Tarragona.

Així mateix i durant tot el dia, les parades rebran la visita d’autors i autores que signaran les seves novetats literàries i Tarragona Ràdio instal·larà un set i entrevistarà, durant tot el matí, a tots els escriptors convidats (adjuntem horaris en un altre document).

Per la seva banda, el Parc Ecohistòric del Pont del Diable se suma a la celebració d’aquesta diada tan especial, amb una tarda dedicada al llibre de temàtica patrimonial (tant cultural com natural), organitzada per Limònium. El dissabte 25 de juliol a la tarda el parc acollirà la presentació de quatre llibres, inclòs Mar d’estiu de l’escriptor gironí Rafel Nadal, presentació a càrrec de la també escriptora Coia Valls-, entre d’altres, que es faran a la terrassa de la casa del guarda.

També hi haurà una zona de parades d’editorials i llibreries locals, on es podran comprar les novetats literàries, durant tota la tarda, de 17.30 a 20.30h; amb la participació de Piscina, un petit ocèa; Cossetània; el Servei de Publicacions de la URV i Ganzell.