Tarragona deixa d’ingressar prop d’1 MEUR dels aparcaments municipals i zones regulades per la Covid-19

Alguns conductors han seguit pagant el parquímetre tot i que durant dos mesos ha sigut gratuït

L’Ajuntament de Tarragona calcula que ha deixat d’ingressar prop d’un milió d’euros per la menor afluència als aparcaments municipals per la crisi del coronavirus, i per la gratuïtat de les zones regulades, que s’ha estès entre el 14 de març i el 16 de maig. Segons les dades facilitades pel consistori a l’ACN, la caiguda de la recaptació dels parquímetres ha estat de 724.740 euros durant els dos mesos d’estat d’alarma. La reducció, però, no ha estat del 100% perquè, tot i que a les màquines i a les aplicacions hi constaven avisos, el sistema no estava bloquejat i alguns ciutadans van seguir pagant per aparcar encara que no calgués fer-ho, segons fonts municipals.

La setmana passada, amb la ciutat dins la fase 1 però encara amb parquímetres gratuïts, més conductors van abonar la zona blava per desconeixement i la reducció de la recaptació es va quedar en el 95,4%. Des de dilluns, però, els usuaris ja tornen a pagar per estacionar en les zones blaves, verdes o taronges d’arreu del municipi.

Els aparcaments municipals: un 90% menys de rotació i 271.000 euros menys

Pel que fa als set aparcaments municipals, entre el 14 de març i el 14 de maig la caiguda de la recaptació ha estat d’uns 271.000 euros, segons l’empresa municipal d’aparcaments L’afluència de vehicles de rotació ha caigut més del 90% en tots els casos, la qual cosa denota la davallada dràstica de la mobilitat durant l’estat d’alarma. En concret, la rotació a l’aparcament Imperial Tàrraco s’ha reduït un 98%; al Torroja un 95,1%; a Bastos un 93%, al d’avinguda Catalunya un 93,2%; al de President Companys un 96% i al de Joan XXIII un 94,1%.

Segons l’Ajuntament, la xifra d’abonats es manté estable i sense variacions significatives, amb una disminució d’onze abonats entre tots els recintes. Durant la crisi s’han repartit 270 targetes d’abonats lliures per als hospitals i residències de la ciutat per poder garantir la mobilitat dels treballadors. Els carregadors elèctrics, gratuïts durant l’estat d’alarma, han fet un 92% menys de recàrregues.