Tarragona amplia el servei de salvament i socorrisme a les platges

Hi haurà una nova torre d’intervenció immediata a la Platja de Cala Jovera i més socorristes a la resta de platges

Imatge d'arxiu d'un socorrista de la Creu Roja vigilant a la Platja de l'Arrabassada

L’aprovació del modificatiu de crèdit al consell Plenari ha permès tancar el contracte del servei de salvament i socorrisme. Com a novetats d’aquest any, es contempla l’ampliació del servei de socorrisme amb una nova torre d’intervenció immediata a la Platja de Cala Jovera i reforç de socorristes a la resta de platges. Així com també integra la millora de les condicions laborals i retribucions del personal del servei (socorrismes, patrons, tècnics en emergències sanitàries, etc.) per garantir el compliment del Conveni col·lectiu de treball de les empreses privades que gestionen equipaments i serveis públics, afectes a l’activitat esportiva i de lleure.

També s’incorporen, com a novetat, les recomanacions del Codi de Bones Pràctiques en la contractació del servei de socorrisme a les Platges de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat de Catalunya per donar compliment a les dotacions de socorristes per platja (en funció del tipus de platja i freqüentació) i al material i equipament de socorrisme disponible.

El contracte contempla la prestació del servei de salvament i socorrisme a tot el litoral tarragoní i la vigilància directa de 8 platges de municipi (Miracle, Arrabassada, Savinosa, Capellans, Llarga, la Móra, Cala Jovera i Tamarit). Aquest acord inclou la presència diària d’un equip de 38 persones, la instal·lació de 18 punts de vigilància i la instal·lació d’una zona especial per a persones amb mobilitat reduïda a l’Arrabassada així com la presència de crosses i cadires amfíbies a les platges accessibles (Miracle, Savinosa, Llarga, la Móra i Tamarit).

Finalment, el contracte també contempla la presència de 3 motos d’aigua, una embarcació semirígida, una ambulància i un vehicle tot-terreny.