Tot llest pel 28è Concurs Internacional de Focs Artificials

Per facilitar la mobilitat es recomana prioritzar els desplaçaments a peu i en transport públic

Demà comença la 28a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona. Durant 4 dies a les 22:30h, la punta del Miracle serà l’escenari de les pirotècnies que participen aquest any i que actuaran en el següent ordre: dimecres PIROTECNIA TOMÀS de Benicarló (Castelló), dijous PIROTECNIA XARAIVA de Albarellos-Monterrey (Ourense), divendres PIROTECNIA POLEGGI de Canepine (Itàlia) i dissabte PIROTECNIA DEL MEDITERRANEO de Vilamarxant (València).

Les diferents àrees de l’Ajuntament i unitats tècniques de la ciutat, organitzadores del Concurs, han acordat prioritzar les persones que optin per baixar caminant, tan pel que fa a la millora de la mobilitat com per a la seguretat de l’esdeveniment. Des de l’organització es demana principalment fer ús del transport públic i en la mesura del possible, moure’s a peu, sobretot pel que fa als espectadors que tinguin la intenció de baixar fins a la platja del Miracle. La principal via tant de baixada com de pujada, un cop acabat l’espectacle, serà el carrer Mestre Benaiges i també, en la mesura del possible i atenent les indicacions dels agents de Guàrdia Urbana i de Protecció Civil, el passeig Rafael de Casanova per la zona dels fortins.

Pel que fa a aquesta priorització dels vianants i en relació a les persones que baixin amb el vehicle autoritzat a la zona de l’aparcament del Miracle, així com els que aparquin al voltant del Passeig Marítim, no se’ls hi donarà permís per sortir fins que no s’hagi buidat de gent la platja i els entorns més propers.

Dispositiu especial de trànsit

La gran afluència de gent obliga a adoptar mesures de restricció del trànsit per tal de facilitar la mobilitat de vehicles i vianants que assisteixen al Concurs de Focs. Així doncs, es prohibeix l’estacionament al carrer Mestre Benaiges entre Via Augusta i Robert d’Aguiló, a la Rambla Vella entre la Via de l’Imperi i la Via Augusta i l’esplanada del Fortí de la Reina que queda delimitada com a zona de seguretat.

A més, al Passeig Marítim Rafael de Casanovas entre el Port Esportiu i la Plataforma multifuncional s’estableix circulació i estacionament en un únic sentit cap a la platja de l’Arrabassada, a l’inici dels Focs es tallarà la circulació. Quedaran tallats al trànsit el vial W.J. Bryant i el carrer Mestre Benaiges. La Rambla Vella des d’Estanislau Figueres també quedarà tallada, deixant un carril d’emergència d’accés a l’Hospital Santa Tecla. Així mateix, es tallarà la circulació de vianants per la passarel·la a partir de les 20:30h per motius de seguretat. Enguany, a la Via Augusta es podrà circular en els dos sentits de circulació.

Els talls es faran per fases a partir de les 17:00 hores i en funció de l’arribada dels espectadors dels focs. En tot cas, diàriament, al voltant de les 22:00 hores totes les restriccions i prohibicions anteriors estaran vigents fins a les 23:30 hores aproximadament.

Reforç de l’EMT

Coincidint amb el Concurs com cada any l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ampliarà la freqüència de pas de les línies d’autobús municipal nocturn per tal d’afavorir l’ús del transport públic sobretot pel que fa a la població que viu més allunyada del centre. El dimecres s’incrementaran les línies 71, 3 i 73 i la resta de nits s’hi sumarà el 72.