Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Torreforta celebrarà una festa solidària per a la investigació de l’autisme

Avatar photo

Tindrà lloc els pròxims 1 i 2 de setembre, al carrer Falset del barri tarragoní i tots els fons recaptats es destinaran a la investigació d'aquest trastorn

Què és l’autisme? Davant aquesta pregunta, la resposta més habitual és “una malaltia” que, a més, normalment es relaciona amb conductes antisocials. Contra aquest tipus d’estereotips i prejudicis lluiten el Juanjo Caravaca i la Sonia Pérez, un pare i una mare del barri tarragoní de Torreforta amb fills que pateixen autisme. Per això, amb la finalitat de conscienciar i recaptar fons per continuar investigant aquest trastorn, els pares han organitzat -juntament amb l’associació ‘Conexión Autismo‘- una festa solidària, els dies 1 i 2 de setembre, que compta ja amb la col·laboració d’entre 50 i 60 comerços de la zona i altres poblacions com Vila-seca i Tarragona que ja s’han unit a la proposta.

Una festa solidària envairà el carrer Falset del barri de Torreforta els pròxims dies 1 i 2 de setembre. La finalitat: recaptar fons per a la investigació de l’autisme i conscienciar sobre aquesta síndrome. “No és una malaltia, és una síndrome o trastorn”, remarca la Sonia, que parla amb coneixement de causa, ja que el seu fill té autisme. La mare assegura que és una experiència complicada i amb moments “durs”, però que també ofereix moments molt bonics que “compensen”. Entorn d’aquest trastorn, però, existeixen molts prejudicis i estereotips. Per exemple, la Sonia explica que un nen que pateix autisme no té per què ser necessàriament una persona amb conductes antisocials. “El meu fill busca amics per tot arreu”, assegura, i “no és veritat que no tinguin sentiments”, continua.

“La societat no ho posa gens fàcil”, lamenta la Sonia. Davant les conductes que pot tenir un nen que pateix autisme, moltes vegades l’actitud de la gent tendeix a la crítica, a les mirades indiscretes i, en definitiva, a no comprendre la situació. “La gent pensa que es tracta d’un nen malcriat i res més”, explica la Sonia, però no és així. L’autisme és “una altra forma de viure i sentir”, diu, “una experiència bonica, pura i que cal sentir”. L’objectiu de la festa solidària és conscienciar en aquest sentit, però, la Sonia ho té clar: per aconseguir-ho “cal involucrar-se”.

Tots els diners recaptats es destinaran a la investigació de l’autisme

De moment, entre 50 i 60 comerços s’han adherit a aquesta iniciativa, aportant una petita quantitat econòmica que permetrà cobrir les despeses i recaptar fons per a la investigació de la síndrome. La festa també comptarà amb actuacions musicals, animació, pinta-cares, monologuistes, algunes atraccions pels més petits, la presència dels Gegants del Morell i els Gegants de Ponent, la batucada d’Enxancarra, la col·laboració d’altres entitats i una barra de bar solidària, amb la qual també es recaptaran fons. A més, l’associació ‘Conexión Autismo‘ comptarà amb un estand on vendran polseres i altres objectes que també contribuiran a la recaptació de diners per a la investigació d’aquesta síndrome. Els assistents que comprin aconseguiran un segell que els permetrà gaudir de la festa. “D’aquesta manera ens assegurem que qui vingui, col·labora”, explica el Juanjo.

“És increïble la rebuda que està tenint”, explica el Juanjo, que assegura que la gent ho està agraint moltíssim i la col·laboració està superant les seves expectatives. “La intenció era fer una cosa petita, però molta gent ha volgut col·laborar”, celebra l’organitzador. “Serà tot un èxit”, augura content.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les Vetllades Musicals a Heretat Sabartés ja són un èxit cultural consolidat

Notícia següent

El Mercadal culmina el paquet d’inversions en la millora del paviment del nucli antic

Notícies relacionades