Tarragona incrementa la sinistralitat per accidents de trànsit

L'Ajuntament incrementarà les mesures de seguretat i millorarà la visibilitat als pasos de vianants per reudir els atropellaments

Després de dos anys amb una sinistralitat 0 a causa d’accidents de trànsit en la trama urbana, aquest 2018 s’ha incrementat fins a les dues víctimes mortals. Aquesta xifra, tot i que podria no semblar preocupant, ha fet saltar les alarmes dels cossos policials i la conselleria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona, que volen tornar a les 0 víctimes mortals per accidents de trànsit. Per això, després de la Junta Local de Seguretat d’aquest dimecres, 5 de desembre, el conseller de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, ha assegurat que l’Ajuntament incrementarà les mesures de seguretat, com la modificació i renovació de senyals de trànsit, tan horitzontals com verticals, i mesures que permetin millorar la visibilitat als passos de vianants.

El nombre d’accidents en aquests primers deu mesos del 2018 s’ha incrementat un 7% respecte al mateix període de l’any passat. En total, aquest 2018 s’han produït 973 accidents de trànsit, dels quals, 2 han acabat amb víctimes mortals -el conductor d’una motocicleta i un vianant atropellat-. Precisament, respecte a les persones atropellades, aquesta xifra s’ha augmentat fins a l’11%, passant de 61 a 68.

Mesures per reduir la sinistralitat

Per reduir les xifres i donar solució a aquesta problemàtica, l’Ajuntament de Tarragona engega diverses mesures destinades a l’increment de la seguretat viària. En el cas de la Rambla Francesc Macià, un dels punts negres pel que fa a atropellaments, ja s’han repintat les senyalitzacions horitzontals i s’ha reservat un espai de 5 metres abans d’alguns passos de vianants per millorar la visibilitat, tal com ha explicat Villamayor. A més, aquests espais seran complementats amb la instal·lació de pilons per assegurar-se que els vehicles no parin ni estacionin en aquests espais. Una altra de les mesures previstes en aquests trams, tot i que encara no s’ha realitzat, és la instal·lació d’elements reductors de velocitat als passos de vianants.

Aquest tipus de mesures es realitzaran també a altres punts de la ciutat. A la Rambla de Ponent es revisarà l’arbrat per facilitar la visibilitat dels vianants. A Bonavista, se substituirà el senyal de cediu el pas a la cruïlla dels carrers 22 i 10 per un senyal d’Stop. El mateix es farà a la cruïlla dels carrers Llorenç de Vilallonga amb Josep Pla Casadevall, on també es modificarà la ubicació del pas de vianants, acció que es realitzarà també amb el pas de vianants de la cruïlla dels carrers López Peláez amb Maria Cristina. D’altra banda, per millorar la visibilitat als passos de vianants, al carrer Reial es modificarà una zona de càrrega i descarrega i al bloc Tarragonès de Sant Pere i Sant Pau es col·locaran pilones entre els pas de vianants i la zona d’estacionament.

S’incrementen els controls d’alcoholèmia

En aquesta mateixa línia, cal destacar que durant aquest 2018 també s’han incrementat els controls d’alcoholèmia en el marc de les campanyes institucionals de seguretat viària i en coordinació amb el Servei Català de Trànsit. En aquests 10 mesos del 2018, s’han realitzat un total de 4.016 controls d’alcoholèmia -un 31% més- i s’han expedit 337 denúncies.