Tarragona decreta els serveis mínims necessaris de recollida de residus

L’Ajuntament de Tarragona farà, a partir d’avui, els serveis mínims essencials de recollida de residus. Cada dia s’encarregarà del buidatge dels contenidors de rebuig i, la resta de fraccions selectives en funció de les necessitats que es vagin detectant. Es manté la recollida de brossa als hospitals i als CAPs.

A causa del descens de la brossa comercial i de restaurants, el consistori incrementa el servei de neteja dels carrers amb aigua i desinfectant i, sobretot, en llocs estratègics com són els accessos als hospitals, als CAP’s, als mercats, supermercats i botigues d’alimentació. Tres equips treballen dos cops al dia amb hidronetejadors per garantir la desinfecció d’aquests espais. “Estem centrant tots els esforços en la neteja dels carrers i sobretot del espais que estan exposats més al públic, com els hospitals, CAPs i botigues d’alimentació”, detalla el conseller de Neteja, Jordi Fortuny.

Cinc equips més netegen amb aigua a pressió i desinfectant la resta de carrers i vies de la ciutat de Tarragona.

Brigades de neteja per repassar els contenidors i buidar papereres
Així mateix, també es destinen brigades de neteja que fan repàs dels contenidors i buiden les papereres plenes, ja que no hi ha escombriaires que fan el repàs a peu pel carrer.

L’àrea de Neteja municipal també ha donat instruccions perquè tot el personal que no tingui assignat cap servei mínim essencial marxi cap a casa per evitar la concentració de persones a les instal·lacions de l’empresa concessionària de neteja.

Suspeses les deixalleries i el servei de recollida de voluminosos
Per altra banda, recordar que s’ha suspès el servei de deixalleria fixa i totes les mòbils, així com el servei de recollida de voluminosos programada. L’Ajuntament de Tarragona fa una crida a la ciutadania perquè no aboqui a la via pública mobles ni cap altra andròmina. “Hi ha gent que està deixant residus als carrers i això obliga als serveis de neteja a recollir-los amb el que això comporta d’exposició del personal als contagis. Preguem que la gent es quedi a casa per la seva pròpia seguretat i per la dels treballadors del servei de neteja”, afegeix Fortuny.