Tarragona coordina els serveis de neteja, jardinera i brigada per millorar la ciutat

El conseller d'Espais Públics, José Luis Martín (PP), ha anunciat que per primera vegada els serveis de neteja, jardineria, brigada i Guàrdia Urbana treballaran conjuntament

El conseller d'Espais Públics, José Luis Martín, i la brigada de neteja al barri de La Granja. Foto: Alba Sancha

La brutícia als carrers Tarragona és una queixa històrica dels veïns de la ciutat. Ara, l’Ajuntament de Tarragona engega un Pla Integral de millora per posar la ciutat a punt i que aquesta es mantingui neta. La línia de treball se centrarà, per primera vegada, en la coordinació dels diferents serveis del consistori: neteja, jardinera, Brigada d’Intervenció Ràpida (BIR) i Guàrdia Urbana. Aquestes actuacions no generen cap cost, segons ha assegurat el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín, ja que es basa en els serveis quotidians de l’ajuntament i els esforços se centren en els treballs coordinats de les diferents àrees.

“Farem una actuació completa a tots els barris de la ciutat”, ha assegurat Martín. Amb la iniciativa de l’Ajuntament, els serveis de neteja, jardineria, BIR i la Guàrdia Urbana treballaran coordinadament per posar la ciutat a punt i que aquesta llueixi més neta. Les actuacions s’han engegat aquest dimarts, 6 de novembre, al barri de La Granja i continuaran per la Part Baixa de Tarragona, com ha assenyalat el conseller. El procediment que se seguirà a cada barri començarà amb la intervenció dels serveis de jardineria, que podaran els arbres; a continuació, intervindrà la BIR per realitzar les actuacions previstes, i, finalment, els serveis de neteja s’encarregaran de deixar els carrers a punt.

Una nova forma de treballar

Martín ha reconegut que, fins al moment, les àrees de l’ajuntament no havien treballat coordinadament d’aquesta manera i ha considerat que “la ciutat podria estar més neta i per això fem aquestes actuacions”. Es tracta d’una reivindicació que les associacions de veïns de la ciutat havien demanat en diverses ocasions. “Vam parlar amb la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) durant una reunió a principis d’any i a partir d’aquí hem elaborat el calendari dels barris”, ha detallat el conseller d’Espais Públics. Tot i això, Martín ha assegurat que és un tema que ja es tenia en compte des de l’Ajuntament. A més, el conseller també ha fet referència a la voluntat de l’equip de govern per incorporar noves màquines d’aigua a les brigades, després d’una modificació del contracte de la neteja que s’hauria d’aprovar en els pròxims plens.

Calendari

Del 8 al 26 de novembre les actuacions es faran al carrer Cardenal Vidal i Barraquer, a l’avinguda Roma, al carrer Pere Martell, a l’avinguda Ramón i Cajal, al passeig de la Independència, al carrer Francesc Bastos, al carrer Mallorca, al carrer Eivissa, al carrer Manuel de Falla, al carrer Felip Pedrell, al carrer d’Smith, al carrer de Pere Martell, al carrer Josep Català Ruda i al carrer Torres Jordi.