S’activa el pla de seguretat dels Jocs Mediterranis en fase de màxima alerta

El dispositiu mobilitzarà 5.400 efectius, dels quals 1.400 seran vigilants de seguretat privada

El Pla Director de Seguretat s’ha activat, aquest dijous, en fase de màxima alerta i amb la implicació de 5.400 efectius, entre agents de seguretat i d’emergències, dels quals 2.400 aproximadament pertanyen al cos dels Mossos d’Esquadra i 1.400 als agents de seguretat privada. Aquest divendres, 22 de juny, s’inauguren els Jocs Mediterranis, que s’allargaran durant 10 dies -fins a l’1 de juliol- i acolliran, aproximadament unes 150.000 persones. Fins aquest mateix dia, el dispositiu continuarà activat per assegurar que l’esdeveniment esportiu es desenvolupi amb la màxima seguretat possible. A més, el Pla Director de Seguretat s’ha adaptat a la realitat actual, tenint en compte l’actual nivell d’alerta terrorista de 4 sobre 5.

Aquest mateix dijous, 21 de juny, s’han reunit comandaments del cos a la comissaria de Campclar. El portaveu dels Mossos d’Esquadra, l’inspector Albert Oliva, ha manifestat que l’objectiu del dispositiu és que “els Jocs es puguin desenvolupar amb la màxima normalitat i la màxima seguretat”. Oliva també ha destacat “la col·laboració òptima entre tots els actors de seguretat”. Amb aquest Pla Director de Seguretat es blindaran punts estratègics com l’Anella Mediterrània i la Villa Olímpica, principalment, tot i que també se centren els esforços en altres àmbits com les 16 ciutats seu, segons ha apuntat l’inspector.

Un dispositiu adaptat a l’alerta terrorista

Oliva també ha recordat que “ens trobem en situació d’alerta terrorista 4 sobre 5”. Aquest ha estat un dels eixos que ha centrat el Pla Director de Seguretat. L’inspector ha aclarit que quan el cos dels Mossos d’Esquadra planifica “tot un dispositiu d’aquesta magnitud” ja es té en compte la situació d’alerta terrorista que, des de fa 2 anys i mig se situa en el nivell 4 sobre 5. En aquest sentit, Oliva també ha demanat la col·laboració ciutadana i ha recordat que des de les xarxes socials oficials del cos policial s’anirà actualitzant la situació diària puntualment.

Davant la possibilitat que es produeixin llargues cues o retencions a causa dels controls policials en alguna competició concreta, Oliva ha demanat la paciència dels assistents perquè “això forma part de la seguretat i, per tant, forma part del seu benefici”.

Ús de drons

Finalment, l’inspector Albert Oliva ha aclarit que els drons “són una eina més en els dispositius de seguretat dels Mossos d’Esquadra”. Com a norma general, “els drons estan a disposició dels caps de dispositiu”, ha explicat Oliva, per tant són aquests qui, en funció dels esdeveniments donen instruccions perquè els drons sobrevolin en una zona o una altra.