Promouen una ruta per les obres més singulars de Jujol al Camp de Tarragona

El circuit, ideat per la URV, recorre setze edificis amb l'objectiu de difondre l'arquitecte tarragoní i deixeble de Gaudí

La Universitat Rovira i Virgili (URV), de bracet amb la Diputació de Tarragona, promou una ruta turística pels setze espais més emblemàtics de l’arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol, repartits arreu del Camp de Tarragona. Si bé inclou el Teatre Metropol de Tarragona i la Casa Bofarull dels Pallaresos, la majoria són petites esglésies en pobles de l’Alt i Baix Camp, el Baix Penedès i el Tarragonès. La URV creu que l’obra de Jujol, considerat un dels deixebles de Gaudí, és molt més valorada a Barcelona que a la seva terra natal.

Amb l’objectiu de difondre i alhora preservar aquest patrimoni, en bona part desconegut per al públic, la Universitat planteja aquest circuit, batejat com a ‘Terrritori Jujol’, que ja es difon a través d’una web. El visitant podrà segellar una quartilla cada cop que visiti un dels espais. És factible de completar la ruta en dos dies. En una segona fase es plantejarà l’opció de fer-la a peu o en bicicleta.