El noi ferit per una porra d’un Mosso a Tarragona: “Vaig tenir la sort de ser gravat”

L’agent dels Mossos d’Esquadra que va colpejar a Magí Castro –que al moment dels fets tenia només 13 anys- serà jutjat el proper 27 de febrer per un presumpte delicte de lesions

Sota el lema “Ni al cap ni enlloc”, denunciants i membres de l’Esquerra Independentista i l’Ateneu Llibertari de Tarragona volen recordar, donar suport i demanar justícia per al Magí Castro, un jove que quan tenia 13 anys va ser agredit per un Mosso d’Esquadra. Els fets van ocórrer durant la vaga general del 14 de novembre de 2012, durant el transcurs d’una manifestació, a l’alçada de la plaça de la Generalitat de Tarragona. Magí Castro participava en la manifestació, juntament amb la seva mare. Després de la seva experiència, el noi ha explicat que aquell dia va ser un dels moments en què ha passat més por a la seva vida, que va tenir “uns mesos de trauma”, “no podia veure un policia ni de lluny”.

El proper 27 de febrer, a les 9:45h es durà a terme a l’Audiència Provincial de Tarragona el judici contra Christian González Alberich, caporal dels Mossos d’Esquadra, que en el marc d’una càrrega dels agents del dispositiu ARRO, van agredir al menor amb una porra. L’agent va ferir al cap al menor Magí Castro mentre perseguia un manifestant.  Per aquests fets, l’agent està acusat d’un presumpte delicte de lesions. Degut a l’agressió, el menor va haver de ser atès per una ferida a la regió parietotemporal dreta –a tocar de l’orella- i va haver de rebre quatre punts de sutura a Urgències de l’Hospital Joan XXIII. El va acompanyar un veí i gràcies a la seva ajuda desinteressada, ja que al veure els fets i veure que l’ambulància no arribava, es va oferir per dur-lo a l’hospital.

“Vam tenir la sort de ser gravats. Volem que sigui una petita victòria per tota la gent que no ha pogut ser gravada i que també ho ha patit”, així ho ha afirmat Magí Castro, que també ha explicat que gràcies a la gravació, per això es pot celebrar el judici perquè “si no fos perquè està gravat, s’hauria imposat la primera versió oficial, evidentment, estúpida perquè sinó, hagués quedat com si jo fos el culpable” i és que la primera versió constava que el jove s’hauria llençat una pedra i s’hauria colpejat a si mateix.

En la mateixa línia, Pol Domingo –membre de l’esquerra independentista- ha volgut condemnar “la impunitat policial” i que no s’oblidin les càrregues anteriors a l’1-O efectuades dels Mossos d’Esquadra. La mare de Magí Castro ha demanat públicament que l’Ajuntament de Tarragona se sumi i doni suport al seu fill. I és que la campanya “Ni al cap ni enlloc” compta amb el suport de l’esquerra independentista de Tarragona i 41 entitats. A més, també s’ha fet pública la moció de suport presentada per la mare del jove perquè s’aprovi all proper ple de l’Ajuntament de Tarragona. Segons els seus impulsors, el text compta amb el suport d’ERC, CUP i ICV-EUiA.