‘Mercaderies per l’interior’ presenta un manifest per garantir la provisionalitat del tercer fil

Demana a les institucions del territori que perseverin davant del govern de l'Estat per trobar una alternativa pel transport de mercaderies

La plataforma ‘Mercaderies per l’interior’ presenta públicament un Manifest que reclama garanties de la provisionalitat del tercer fil ferroviari per la línia de la costa i demana a les institucions del territori que perseverin davant del govern de l’Estat per trobar una alternativa pel transport de mercaderies.

Aquest dilluns s’ha presentat al Col·legi d’Arquitectes la plataforma, que fa una crida a la societat civil de Tarragona a adherir-se al Manifest. Coincidint amb les obres del tercer fil al tram del Tarragonès i a quatre setmanes de les eleccions generals, el document reclama al Ministeri de Foment que “es comprometi a iniciar i accelerar els estudis tècnics per habilitar el pas de les mercaderies per l’interior”.

En nom dels promotors de la plataforma, Eugeni Sedano, ha afirmat que els objectius són “conscienciar la ciutadania dels factors negatius que suposa el transport de mercaderies perilloses prop dels nuclis urbans; protegir el turisme cultural i el vinculat a les platges; i promoure estudis tècnics per trobar una solució definitiva al pas de les mercaderies”. “Un dels monuments que es veuria més afectat seria l’Amfiteatre, degut a les vibracions que provocarien tots els trens al passar”, ha conclòs.

Sedano també ha remarcat que ‘Mercaderies per l’interior’ és una plataforma sense ànim de lucre, sense adscripció política i de lliure adhesió.

A l’acte també hi han participat Joan Tous, president de la demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, i Marc Francesch, vicepresident de l’agrupació Càmpings Tarragona ciutat.

Ambdós han remarcat que “el tercel fil ja és aquí i que la inversió és tan alta que fa sospitar que durarà molt i no serà provisional”. A més a més, han afegit que “les mercaderies que s’hi transportaran són perilloses, i passaran pel costat de les cases dels tarragonins i tarragonines”.

La plataforma neix després de múltiples reunions amb sectors econòmics, partits polítics i entitats veïnals i de constatar la necessitat de garantir que el tercer fil ha de ser una mesura provisional i que s’ha de treballar en una alternativa de futur definitiva per separar trens de passatgers i de mercaderies. L’objectiu que tenen des de la plataforma és que les mercaderies acabin passant per una via interior.

La plataforma ha obert la pàgina web www.mercaderiesperlinterior.com on es pot llegir íntegre el Manifest i adherir-s’hi, tant com a persona individual, com a altres plataformes o associacions.