L’Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau enceta una campanya de conscienciació per mantenir net el barri

La idea és que tot el barri estigui cobert de cartells on es podran llegir missatges com: No siguis còmplice de la brutícia del teu barri, ajuda a mantenir-ho net

0
358
Membres de l'associació. Foto: Cedida

L’Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau ha iniciat una campanya d’enganxada de cartells amb l’objectiu d’aconseguir que el barri estigui més net i conscienciar i fomentar un comportament digne i exemplar. La neteja és un dels temes que més preocupa als veïns, per aquest motiu el president de l’associació, Luis Trinidad, ha assenyalat que “hem de demostrar que quan ens ho proposem som un dels millors barris. Per tal d’aconseguir-ho hem de posar de la nostra part, i no només mantenint net el barri, sinó també animant a la gent a la qual veiem que embruti perquè netegi les caques del seu gos i llanci les escombraries a les respectives papereres i contenidors”. D’altra banda ha esmentat que si tots tinguéssim les mateixes conductes al carrer que a casa, segurament el barri estaria en millors condicions.

La idea és que tot el barri estigui cobert de cartells on es podran llegir missatges com: El teu gos és la teva responsabilitat, no deixis petjada, o No siguis còmplice de la brutícia del teu barri, ajuda a mantenir-ho net. La resposta dels residents no s’ha fet esperar, els quals han acollit amb bons ulls la iniciativa i han ajudat a expandir el missatge arreu del barri. Polítics com l’alcaldable per Junts per Tarragona, Dídac Nadal, han felicitat la idea a través de les xarxes socials: “Enhorabuena por la iniciativa. Tarragona tiene la enorme suerte de que, en muchos casos, la buena voluntad y determinación de los vecinos y vecinas llega donde debería hacerlo la administración pública. El Ayuntamiento es el primero que debería tomar ejemplo y promover campañas de concienciación.”

 

Luis Trinidad en un parc del barri ple de caques de gos

Des de l’Associació portaven temps donant-li voltes a com podien conscienciar a la gent, i sembla que amb aquesta iniciativa alguns veïns comencen a obrir els ulls. Molts dels parcs del barri estan plens de caques de gos, com es pot veure a la fotografia. Tal com diu Trinidad “aquests excrements no són de fa dos dies ni dues setmanes. Porten molt de temps i ningú els neteja. És una vergonya”. És per aquest motiu que des de l’entitat demanen a l’Ajuntament la neteja i cura dels espais verds.

 

FER UN COMENTARI