L’Ajuntament ja disposa d’un protocol sobre la utilització de banderes no oficials a la façana

Pla general de la façana de l'Ajuntament de Tarragona. Foto: ACN

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha signat un Decret que concreta la utilització de la façana de l’Ajuntament de Tarragona pel que fa a la col·locació de banderes, cartells, rètols i d’altres ensenyes que no són considerades com oficials.

Les banderes oficials estan regulades per llei, però no hi ha cap regulació pel que fa a altres banderes i ensenyes de caire no oficial. Per aquest motiu, ha assenyalat la consellera de Serveis Socials, Feminismes i LGTBQ, Carla Aguilar, “calia establir els criteris per a la col·locació d’aquests elements al Palau Municipal i a partir d’ara ja estan concretats i seran estables, doncs hem establert un protocol i no dependrà de la discrecionalitat”.

El Decret fixa quines banderes no oficials es col·locaran al balcó principal de l’Ajuntament amb motiu de dies internacionals i les vinculants per mostrar condol o rebuig.

Pel que fa a les commemoracions de dies internacionals es col.locaran al balcó principal les següents banderes no oficials, que fins ara han estat en llocs visibles dins de l’ajuntament sense una regulació especifica:

– EqualPay Day, 22 de febrer. Bandera Qual Pay Day.
– Dia Internacional del Poble Gitano, 8 d’abril. Bandera del poble gitano.
– Dia Internacional Contra l’Homofòbia: gaifòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia, 17 de maig. Bandera LGTBI.
– Dia de l’orgull LGTBI, 28 de juny. Bandera LGTBI.

Amb l’entrada en vigor d’aquestes instruccions, es commemoraran els següents dies internacionals que estan contemplats al calendari de les Nacions Unides amb la col·locació de la bandera que correspongui.
– Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra la dona, 25 de novembre.
– Dia Mundial de la lluita contra el SIDA, 1 de desembre.
– Dia Internacional de les persones amb discapacitat, 3 de desembre.

(Adjuntem el Decret amb les instruccions per a la utilització de banderes no oficials).