L’Ajuntament de Tarragona reforçarà el dispositiu de neteja, seguretat i transport públic per Santa Tecla

S'augmentarà el nombre de banys portàtils, hi haurà més efectius policials i s'implantarà una nova línia de bus que unirà els pàrquings dissuasius de l'Arrabassada i l'Horta Gran

Les festes de Santa Tecla 2019 comptaran amb un ampli dispositiu de neteja, seguretat ciutadana i transport públic per tal d’aconseguir “unes festes el màxim de cíviques possibles”. El portaveu municipal, Xavier Puig, ha explicat que en matèria de neteja aquest any s’incrementarà el nombre de lavabos mòbils fins als 58 (22 d’ells habilitats per a persones amb mobilitat reduïda) i els urinaris fins als 25.

A més, s’instal·laran contenidors de brossa selectiva (paper/cartró, envasos i orgànica) en els punts de més concentració de gent i s’augmentarà el nombre de màquines d’aigua per netejar els carrers. També s’actuarà amb contundència amb les infraccions que atempten contra la convivència com el d’orinar als carrers o sancionar als bars que no permetin fer ús dels seus lavabos.

En aquest sentit, també hi haurà un ampli dispositiu policial tant d’agents de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d’Esquadra. S’ampliaran els efectius en els carrers i places amb més concentració de persones, amb especial atenció en aquells punts on s’ha detectat que es fa “botellón”. Es tracta de Passeig de Sant Antoni, Parc de la Reconciliació, Parc de l’Amfiteatre i la Part Baixa.

“No permetrem conductes incíviques i que molesten a la gent. El carrer és de tots i totes i se n’ha de tenir cura i això vol dir no embrutar, respectar el descans dels veïns i ser curosos amb el mobiliari públic”, explica el portaveu municipal, Xavier Puig.

Nova línia de bus per Santa Tecla

Una altra de les novetats que es posaran en marxa per Santa Tecla és una línia d’autobús que enllaçarà el pàrquing dissuasiu de la Vall de l’Arrabassada amb el de l’Horta Gran, arribant fins a l’hospital Joan XXIII. Anomenada com Línia Santa Tecla, funcionarà des del dia 15 fins al 23 de setembre per apropar a la ciutadania a les festes de la ciutat. “L’objectiu és facilitar l’accés de la gent dels barris de Ponent i Llevant, però també animar que la gent de la resta del Camp de Tarragona s’apropi a gaudir de les nostres festes”, ha explicat Xavier Puig.

Els dies 15, 21, 22 i 23 de setembre aquesta línia funcionarà matí i tarda, des de les 9.30 fins a les 23.30 hores. La resta de dies, funcionarà només a les tardes des de les 17.00h a les 23.30 hores. A més, també s’ampliarà el servei nocturn entre el 13 i el 24 de setembre passant cada dia entre les 00.00 i les 5.30 hores. Per últim, es reforçaran les línies d’autobusos de cara al concert de Mago de Oz a l’Anella Mediterrània el 14 de setembre.

Campanya de civisme ‘Tinguem la Festa en pau’

Finalment, en motiu de les festes de Santa Tecla, s’engega la campanya “Tinguem la festa en pau”, on es poden veure diferents elements del Seguici Popular demanant civisme a la gent i viure amb respecte les festes.

També cal recordar que durant les Festes de Santa Tecla tornarà a estar present al carrer del punt lila i arc iris i l’equip Komando Nits Q, que vetllarà per la seguretat davant d’agressions sexistes i assetjaments. Estaran presents des de les 22.30 fins a les 2.30 hores al concert de l’Anella Mediterrània el dia 14, als concerts de la plaça de la Font els dies 16 i 20, mentre que el dia 22 estaran als jardins del Camp de Mart i a la revetlla de la plaça de la Font.