L’Ajuntament de Tarragona demana que investigui si les males olors venen d’una embarcació

Un informe del Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat apunta que els episodis poden provenir de descriptors de petroli i hidrocarburs

L’Ajuntament de Tarragona demanarà a Protecció Civil i Capitania Marítima que investigui si l’episodi de males olors dels darrers dies pot venir d’una embarcació. Així ho ha manifestat l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, durant la compareixença a la Comissió de Seguretat de la Petroquímica del Parlament de Catalunya.

L’Ajuntament de Tarragona ha estat en permanent contacte amb els Serveis Territorials de Medi Ambient de la Generalitat per mirar d’esbrinar l’origen i, fins i tot, ha encarregat treballs de control a la xarxa de clavegueram per descartar que aquest fos l’origen. Finalment, un informe del Centre Tecnològic de Catalunya, Eurecat del sistema de monitoratge d’olors del Camp de Tarragona ha evidenciat que “es registren tres episodis de males olors rellevants els dies 22, 23 i 26 de maig. Els descriptors d’olor més utilitzats pels informadors ha estat del tipus industrial, amb descriptor específic de petroli i hidrocarburs”.

L’Ajuntament de Tarragona continuarà en contacte amb Protecció Civil i Capitania Marítima per seguir pendent d’un tema que tant preocupa a la ciutadania i al consistori.