L’exgerent de l’EMT de Tarragona, a un pas de judici per suposada malversació

L'empresa municipal es personarà com a acusació particular en el procés contra Mario Cortés

Imatge de l'exgerent de l'EMT, Mario Cortés, a les portes de l'Ajuntament de Tarragona. ACN

El jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona deixa a les portes del judici oral Mario Cortés, exgerent de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona, acusat d’utilitzar una targeta de crèdit de l’empresa de forma abusiva. Segons va apuntar el 2017 el grup municipal de Ciutadans, que va denunciar el cas a la Fiscalia, entre el 2013 i el 2016 Cortés hauria gastat més de 60.000 euros en hotels, viatges, restaurants i compres, entre d’altres. Ara, després de gairebé tres anys de diligències prèvies d’investigació, la jutgessa ha incoat el procediment abreujat per un suposat delicte de malversació de cabals públics. La defensa presentarà recurs d’apel·lació davant l’Audiència perquè considera que no hi ha indicis de delicte.

Segons ha explicat a l’ACN l’advocat de l’exgerent, Paco Zapater, respecten però no comparteixen la resolució de la jutgessa, que veu indicis del delicte de malversació de cabals públics i dona opció a les parts perquè presentin escrit d’acusació, si ho consideren oportú.

“Tenim la confiança i la tranquil·litat que el cas s’arxivarà perquè Mario Cortés no ha malversat, sinó que els diners es van gastar en finalitats de l’empresa i així està auditat”, ha insistit Zapater. La interlocutòria és del 30 de març, però no va ser notificada a les parts fins el 19 de maig per la pandèmia de la covid-19.

L’EMT es vol presentar com a acusació particular

Per la seva banda, el president de l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT), Jordi Fortuny, comunicarà al Consell d’Administració de dijous que l’EMT es personarà com a acusació particular en el procés contra l’exgerent. “Davant les evidències d’un presumpte delicte ens personarem com a damnificats, tot respectant el dret a la defensa a qui està implicat”, argumenta el president de l’EMT en un comunicat.

Totes les despeses estan “justificades”, segons Cortés

Poc després que esclatés el cas, l’exgerent Mario Cortés va assegurar que totes les despeses estaven “justificades” i pagades en el marc de l’activitat de l’empresa. Cortés va insistir que els pagaments constaven a la comptabilitat de la companyia, que havia estat auditada i aprovada en Consell d’Administració “amb normalitat”, segons va apuntar.

A més, l’exgerent va afirmar que, “des de la seva perspectiva”, no havia fet “cap mal ús” de les despeses que s’imputen a la targeta de crèdit de l’empresa. Cortés va dimitir del càrrec l’octubre del 2015.