La Terrasseta s’ha convertit en l’espai alternatiu de referència de les Festes de Santa Tecla

La programació alternativa de La Terrasseta arriba a un públic intergeneracional que assisteix als 10 dies del festival, durant les festes de Santa Tecla

Consolidació de la Terrasseta meets Jamaica i la Terrasseta Urban Party

El primer cap de setmana va començar potent amb la celebració de la segona edició de la Terrasseta Meets Jamaica, una jornada considerada referent de l’escena ska i reggae del Camp de Tarragona atraient públic de tot Catalunya. La banda barcelonina Soweto i Greg Lee, cantant i fundador del llegendari grup californià Hepcat, van ser els caps de cartell que van omplir el Parc Saavedra transformant-lo en pista de ball.

El darrer dia del festival es va convertir en un skatepark per celebrar també la segona edició de la Terrasseta Urban Party, on artistes feien graffitis en directe mentre membres de Tarragona Hip hop Club Showcase ambientaven l’espai amb música hip hop i sonaven els skates de l’exhibició del Club Skate Board de Tarragona. La banda tarragonina Impuls va transformar l’atmosfera amb la seva música hardcore que escalfava l’ambient previ a la carretillada de Santa Tecla. La jornada dedicada a la cultura urbana i de carrer integra nous públics al festival amb diverses inquietuds artístiques.

El públic confia amb La Terrasseta

Amb la suma dels anys, set, el Festival aconsegueix fidelitzar el públic de les tardes al Parc Saavedra. Un públic intergeneracional que ve al sortir de l’escola o del seguici o de la feina, i així La Terrasseta s’incorpora a la rutina diària de les festes de Santa Tecla, demostrant així, la confiança plena que es té amb el criteri i la programació del festival. Aquesta relació de confiança és el que dóna continuitat al projecte.

La Terrasseta troba l’harmonia perfecte entre els dies més multitudinaris com la empalmada o la Terrasseta Meets Jamaica, amb els dies on és un espai per fer una copa o sopar o veure propostes musicals i artístiques de gran qualitat en un format més relaxat i més íntim.

La programació d’entre semana ha tingut molta més afluència

La Programació ha estat molt variada i ha tingut una bona recepció per part del públic. Des del concert de Harrison Ford Fiesta, al del cantautònom tarragoní Oscárboles, passant pels mexicans Los Kamer, i el duo barceloní Corcs, les tardes a La Terrasseta s’omplien de gom a gom amb un públic divers. També els tallers de circ han tingut una gran participació i als vespres el parc s’omplia de tamborets per gaudir dels sopars a la fresca i les projeccions de cinema, com la de Dirty Dancing on fins i tot part del públic va aixecar-se a ballar.

Aida Bañeres, directora de La Terrasseta, valora positivament aquesta setena edició per la resposta del públic tarragoní: “Molt contenta de l’ambient viscut durant aquests 10 dies i de la resposta del públic tarragoní a una programació un pèl arriscada. Això demostra que Tarragona segueix sent una ciutat amb inquietuds i set de cultura.”

Els grups que han passat per La Terrasseta i tots els col·laboradors valoren molt positivament el festival. Els Food Trucks comparen l’afluència de gent i l’oferta amb altres fires o festivals referents a Catalunya, mostrant així les ganes de repetir i celebrant que la seva ampliació als deu dies del festival ha estat un èxit.

La resposta de Tarragona ens encoratja a treballar en una nova edició

“La Terrasseta després de 7 anys segueix fidel a l’objectiu de reivindicar el parc i la cultura de carrer i donar espai de creació a diferents organitzacions i associacions que amb el seu granet DE SORRA fan que aquest festival creixi any rere any”, remarca la programadora del festival, Aida Bañeres. La Terrasseta compta amb el recolzament d’associacions i entitats com el Club Skate Board de Tarragona, Tarragona Hip hop Club Showcase, Maga Down amb la Fira Sant Vinil, Ganjanights o l’empresa de so Bi Audio.

Aida Bañeres té cura de la programació per oferir un equilibri entre les propostes de gran nivell local com internacional, així ho demostren actuacions destacades com Oscárboles, Harrison Ford Fiesta, la Terrasseta Meets Jamaica, o la tarragonina Marta Renyer que va mantenir l’atenció de grans i petits durant tot l’espectacle de clown. Un any més, agrair el civisme dels tarragonins que durant els deu dies del Festival hagin emplenat la Terrasseta de bon ambient.