La Plataforma per una sanitat de qualitat demana una reunió urgent amb Vergés

Aquesta mateixa setmana s’entrarà a registre una petició per reunir-se al més aviat possible amb la consellera de Salut i el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris

La Plataforma per una sanitat pública de qualitat a Tarragona ha celebrat aquest dilluns la seva primera reunió oficial. El moviment, que es va constituir el passat 2 d’agost, ha convocat la trobada amb l’objectiu d’establir les seves línies mestres i decidir les primeres accions. Tot i celebrar-se a mitjan agost, amb tot el que això comporta, la convocatòria ha estat un èxit i hi han acudit una trentena de persones en representació d’associacions, sindicats, partits polítics, etc. Cal destacar la presència d’alguns regidors de l’Ajuntament de Tarragona que donen suport a la Plataforma com Sònia Orts (Ciutadans) i Xavier Puig (ERC).

Tots els assistents han acordat quins seran els primers passos del moviment. Així, s’ha decidit que aquesta mateixa setmana s’entrarà a registre una petició per reunir-se al més aviat possible amb el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés. Poden ser dues reunions per separat o una amb tots dos alhora, però des de la Plataforma es té clar que s’han de veure les cares amb les persones que tallen el bacallà. L’altra gran prioritat des de la política és instar els parlamentaris que donen suport a la Plataforma a que demanin una comissió d’investigació parlamentària per clarificar els dubtes que s’han generat per la derivació de pacients a Barcelona per fer-se les proves del PET.

La reunió ha servit per establir un calendari de trobades periòdiques de la Plataforma. Així mateix, totes les persones presents han donat el seu punt de vista i han afegit noves reivindicacions sobre altres qüestions sanitàries. Entre d’altres peticions s’ha demanat que els pressupostos de la Generalitat incloguin una partida especial per reduir les llistes d’espera i que no es tanquin plantes durant l’estiu. Finalment, cal posar de relleu que els assistents han intercanviat molta informació entre ells.

El president de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (ens que lidera la Plataforma), Ángel Juárez, s’ha mostrat satisfet perquè “ha quedat palès que dins d’aquest moviment hi ha moltes persones de diferents sectors amb ganes de lluitar per millorar la gestió sanitària. La Plataforma no és flor d’un dia, sinó una estructura sòlida que donarà molta guerra si és necessari”. Juárez també ha explicat que “les primeres accions són de caràcter polític perquè la nostra intenció és dialogar”, però ha reconegut que “si no es prenen seriosament les nostres reivindicacions endurirem les nostres accions. Som gats vells i no se’ns cauen els anells si hem d’anar al carrer a protestar”.