La Generalitat cedeix el parquet del Palau d’Esports al pavelló de Girona

El material, que està guardat en un magatzem de Campclar, no s'utilitza des dels Jocs Mediterranis, al juny de 2018

Pla general del parc de l'Anella Mediterrània, amb el Palau d'Esports al fons. Foto del 2 de maig del 2019

La Generalitat de Catalunya cedeix el parquet del Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània al pavelló de Fontajau de Girona. Actualment, el parquet està guardat en un magatzem de Camp Clar i no s’ha tornat a utilitzar des de la celebració dels Jocs Mediterranis, el juny de 2018. El terra del pavelló gironí va quedar molt malmès com a conseqüència del temporal Glòria. El material que necessiten per reposar-lo és díficil d’aconseguir i no està en stock. Per tant, s’ha de fer a mida i això podria trigar entre tres i quatre mesos. Per això, la Generalitat ha decidit cedir el parquet del palau de Tarragona durant aquest temps, amb la condició que es torni abans de l’estiu, quan s’hagi acabat la competició.

La regidora d’Esports, María José López, veu aquesta cessió com un tema solidari i ha apuntat que “no interferirà en cap de les activitats que s’hagin de dur a terme al palau, com és el cas del Torneig Intercasteller que se celebrarà el 14 i 15 de març”.

La reacció de l’oposició no s’ha fet esperar. Des del PSC, Berni Álvarez, ha parlat sobre el “suposat futur acord entre la Generalitat i l’Ajuntament per a què l’equipament passi a ser de titularitat municipal”. Álvarez ha afirmat sentir-se “enganyat” perquè, amb la cessió del parquet a Fontajau “queda clar que no hi ha intenció d’accelerar cap tràmit per a què la ciutat pugui utilitzar el palau”. El regidor socialista ha criticat l’equip de Govern per no tenir prou força per desbloquejar la situació del palau i ha apuntat que es tracta d’un tema de “manca de visió de ciutat i de lideratge”.

Per la seva banda, la també socialista Sandra Ramos, ha criticat també el fet que l’equip de Govern hagi rebujat celebrar el Campionat Mundial d’Handbol femení del 2021 al palau. “L’aposta per l’esport femení hauria de ser una realitat a Tarragona, però aquí el que tenim és una política d’igualtat de calendari”, ha apuntat. Ramos ha carregat contra l’equip de Govern, a qui acusa de provocar “la pèrdua de credibilitat de Tarragona davant les federacions esportives”. “Primer es va dir que no al 3×3 de bàsquet i ara també es nega la celebració del Mundial d’Handbol femení”, ha conclòs.